Bli jourhem åt djuren i Djurens Chans

Djurens Chans har ingen lokal utan samarbetar med privatpersoner som ställer upp som jourhem.

Vi är därför helt beroende av jourhem för att kunna hjälpa katter!

Fyll i vår jourhemsanmälan nedan (självklart är inte anmälan bindande utan endast en grund för att vi ska kunna veta om vi har en lämplig katt för er) om du vill veta mer eller bli jourhem.

Föreningen äger katten och tar ekonomiskt ansvar för veterinär vård och försäkring. Vi ansvarar för placeringen. Ibland har vi kattlådor, klösmöbler, matskålar osv som skänkts till katterna som ni som jourhem självklart då får ha till er jourkatt.

Som jourhem bekostar du mat och sand själv (i viss mån kan det finnas sand och mat tillgängligt som föreningen fått i gåvor). Du behöver själv kunna ta dig till och från veterinär. Våra veterinärer är Råda Bot hund och kattklinik i Mölnlycke och Värmdö Djurklinik i Stockholm. Fler samarbeten sökes kontinuerligt för att underlätta för både oss och våra jourhem..

Jourhem behöver vara kamera sugen och regelbundet uppdatera bilder, gärna filma i den mån den går. Du behöver inte vara duktig på att skriva texter men du behöver kunna berätta för din kontaktperson om katten så vi kan skriva en presentation.

Majoriteten av våra katter är hemlösa katter, vi brukar vilja placera en tam katt som första katt i ett jourhem för att ni ska lära känna oss och vi er, som en mjukstart.

Om du och din familj kan ställa upp som jourhem kontakta:
angelica@djurenschans.se (Stockholm & Göteborg) Katter
Välkomna!

Om jag vill adoptera min jourkatt?

Som jourhem får du naturligtvis välja att adoptera katten men det bör föreningen meddelas om snarast möjligt såklart. Vi kan inte neka ett redan godkänt hem som besökt och bokat katten, utan om ni är intresserade av adoption så säg till så snart som möjligt så avvaktar vi med besök medans vi diskuterar adoptionen. Jourhem får ej rabatter på djuren utan adoptionskostnaden gäller.