Bli jourhem åt djuren i Djurens Chans

Djurens Chans har inget djurhem utan samarbetar med privatpersoner som ställer upp som jourhem.

Vi är därför helt beroende av jourhem för att kunna hjälpa katter och kaniner!
Som jourhemsmatte/husse tar du hand om djuret som ditt eget och bekostar vardagliga utgifter så som mat och kattsand. Föreningen bekostar all veterinärvård.

Att vara jourhem innebär att tillfälligt ta hand om ett hemlöst, vanvårdat eller oönskat djur som riskerar avlivning. Det är otroligt givande att vara jourhem och du kan verkligen känna att du ger djur chansen till ett bra liv. Hur lång tid ett djur behöver stanna hos dig beror helt enkelt på hur lång tid det tar att hitta ett bra permanent hem. Skulle en situation uppstå som gör att ni inte kan ha kvar djuret hjälps vi självklart åt med att lösa det. Men tänk på att det kan ta tid att hitta ett nytt jourhem/permanent hem.

Djurens Chans är ansvarig för omplaceringen, och kommer bara godkänna hem som lämpar sig för djuret. Eftersom det blir jourhemsmatte/husse som kommer lära känna djuret väl vill vi ha ett nära samarbete, för att kunna ge bästa möjliga förutsättningar för djuret.

Om du och din familj kan ställa upp som jourhem kontakta:
johanna@djurenschans.se (Örebro & Stockholm) Kaniner
angelica@djurenschans.se 0704912422 (Stockholm & Göteborg) Katter
Välkomna!

Hur funkar det att vara jourhem?

Våra katter och kaniner har ett individuellt behov och det är därför viktigt att du meddelar oss vad du kan ta emot, kan du endast ta emot ute kaniner eller kanske bara sociala katter, vet vi om det så kan vi placera rätt hos er för att både ni och djuret ska må bra.
Vi har ca 98% hemlösa katter och 2 % är privata inlämningar, det innebär att många är rädda katter. De privata placeringarna, då du tar emot en katt så blir du först kontaktad av din kontaktperson som berättar om katten, sen lämnar vi ut ditt nr till ägaren av djuret som ringer dig för att boka en tid då dom kommer och lämnar katten. Eventuella tillbehör som lämnas tillsammans med katten tillhör föreningen.

Är du en av dom som kan tänka dig att jobba lite extra med en katt? Då försöker vi i största möjliga mån att komma med katten till dig men inga garantier då det beror på sträckan, så var i detta fall beredd på att hämta katten från veterinären/karantänen eller enligt överenskommelse.

Veterinärvården?

Föreningen bekostar veterinärvården och det är därför viktigt att vi kommunicerar bra med varandra så ni kan meddela om djurets hälsa till oss. Föreningen bekostar endast veterinärvård vi godkänt.

Föreningen samarbetar med olika kliniker och vi ser därför att det är viktigt att du kan ta djuret dit.
Stockholm: Värmdö djurklinik, Doktrivet och Roslagstulls veterinär (endast kaniner)
Örebro: Örebro smådjursklinik.
Göteborg: Råda bot veterinärklinik

Kan du inte ta djuret till någon av våra veterinärer så behöver vi veta det innan en jourhemsplacering sker.

Hur länge är man jourhem?

Som regel är man jourhem tills katten eller kaninen är placerad och det finns inga garantier på när en placering är gjord. Kan du endast vara jourhem under en viss tid så meddela oss i förväg så vi kan planera, kanske vill du endast vara akutjour, alltså en sån som tar emot bara för att rädda livet på djuret och att vi därifrån kan söka jourhem. Ingenting är fel eller omöjligt bara vi har en bra kommunikation.

Vad innebär det att vara jourhem?

Det innebär att du åtar dig en katt eller kanin i ditt hem och behandlar den som ditt eget djur, som jourhem står du för dom vardagliga kostnaderna som mat, sand, leksaker osv. Du har som jourhem rabatter på Nutram, Hemfoder och Husse.
Som jourhem så bör du kunna ta bilder på katten eller kaninen och förmedla till din kontaktperson, du bör också uppdatera kontaktperson om framsteg/ förändringar osv hos djuret. Fler bilder och uppdateringar ger djuret större chans att hitta sin föralltidfamilj.

Om jag vill adoptera mitt jourdjur?

Som jourhem får du naturligtvis välja att adoptera katten/ kaninen men det bör föreningen meddelas om snarast möjligt såklart. Vi kan inte neka ett redan godkänt hem som besökt och bokat ert jourhemsdjur, utan om ni är intresserade av adoption så säg till så snart som möjligt så avvaktar vi med besök medans vi diskuterar adoptionen. Jourhem får ej rabatter på djuren utan adoptionskostnaden gäller.