Kaniner söker hem

1
No
Detail
Detail
None
1
1000000
.
/kaniner/kaniner-soker-hem/

Våra kaniner

Detail
Kaniner
Bunny Image
14,
Jack Image
14,
Mio Image
14,
Luca Image
14,
Winston Image
14,
Vilde Image
14,
Hedvig Image
14,
Spooki Image
14,
Donni Image
14,
Einar Image
14,
Lady Bon Image
14,
Ariel Image
14,
Kaniner
Molly och Flingan
Molly och Flingan Image
Stad: Stockholm
Ålder: Molly är mellan 4-6 år, Flingans ålder okänd.
Kön: Hona
Kastrerad: Nej
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja - Agria
Vill bo: Inne
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans på grund av allergi och tidsbrist.
Information från jourhemmet: Flingan (grå/vit) gillar verkligen inte att sitta i buren. Det är JÄTTEtråkigt 😉 var väldigt rädd första dagen hos jourhemmet men det släppte snabbt. Och nu vill hon kolla in allt! Blomkrukor, soffa, balkong; allt är spännnande. Väldigt nyfiken och framåt. Börjat bli mer och mer bekväm med att bli klappad på men gillar inte att bli upplyft. Älskar mat och sin kompis Molly. Förra ägaren sa att hon alltid bet på alla sladdar men det har hon inte gjort i jourhemmet. Molly är en väldigt blyg liten tjej som ändå låter en klappa på henne och lyfta henne om det behövs. Suttit i soffan och myst utan problem och vill vara med men är lite försiktig. Jätte snäll verkligen! Sitter gärna i buren och sticker ut huvudet för att se vad som händer. Hon tycker parkettgolv är jätte läskiga men tar sig ut ibland där iaf om Flingan skuttar runt. Jourhemmet har lagt en matta utanför buren och det var uppskattat! Älskar sin kompis Flingan & sitter gärna och pussar på henne!
14,
Bunny
Bunny Image
Stad: Stockholm
Ålder: 5 år
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja - Agria
Vill bo: Inne
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans på grund av tidsbrist och allergi
Information från jourhemmet: Bunny är en 5 årig angora kanin blandras. Han älskar att utforska och gillar att ha så stor hoppyta som bara möjligt. Han är en nyfiken liten kille med mycket hjärta men också mycket egen vilja. Bunny är helt döv så det är viktigt att man tar hänsyn till detta. Han bodde tidigare med en familj med barn. Barnen älskade honom, men som med de flesta kaniner i barnfamiljer blev han efter ett tag tråkig, och för att citera pappan i familjen, ”Out of sight, out of mind”. Efter några år med Bunny utvecklade också mamman i familjen kraftig allergi mot Bunny, vilket gjorde att de bestämde sig för att sälja honom. Detta gick tyvärr inte då ingen ville ha honom, och familjen övervägde avlivning när en veterinär berättade om DjurensChans. Bunny uppskattar mest att springa runt när man gör dagliga sysslor, att bli upplyft och gosas är okej men inget han tycker speciellt mycket om. Pga hans päls måste man också vara noga med borstning och klippning. Det perfekta framtida hemmet för Bunny hade varit en familj utan barn och utan andra djur där han kan ha en yta av huset eller lägenheten där han kan hoppa omkring så mycket som han skulle vilja. Bunny är en underbar kanin som man inte kan stoppa sig själv från att älska.
14,
Brownie & Prinsen
Brownie & Prinsen Image
Stad: Stockholm
Ålder: Födda 2015
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja - Agria
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans på grund av tappat intresse.
Information från jourhemmet: Prinsen är kastrerad, brownie är inte kastrerad. Info kommer så fort vi lärt känna dem
14,
Dora & Doris
Dora & Doris Image
Stad: Stockholm
Ålder: födda v.49 2014
Kön: Hona
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja - Agria
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans i september 2017 på grund av sjukdom i familjen.
Information från jourhemmet: Doris (brunvit) och Dora (svartvit) är två charmiga och lugna tjejer som vill komma till ett hem där de får bo frigående och vara med i vardagen. Dora är äventyrlig och vill gärna utforska allting i hemmet. Doris är försiktigare, hon håller sig gärna på mattor. Båda tjejerna är nyfikna på människor och kollar gärna vad som händer. Doris är en riktigt gottegris och kommer som ett skott så fort hon tror att hon kan få något ätbart, Dora kommer efter en liten stund om hon märker att Doris har fått något gott. Än så länge så är klapp och gos ganska ointressant, vid mat och godis går det bra en liten stund, sedan blir det tråkigt och så går dom iväg. Jag tror att detta kan bli bättre med tiden om man är tålmodig. Dora tycker inte om att bli upplyft, så det jobbar vi på, men hon trivs bäst med att få umgås med människor på sina villkor så hon lär nog aldrig trivas i famnen. Doris är lättare att lyfta upp och är lugn i famnen. Mer info kommer när vi lärt känna dom bättre.
14,
Jack
Jack Image
Stad: Stockholm (Gottröra)
Ålder: 5,5 år
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Ja - mot gulsot 1 och 2
Vill bo: Frigående inomhus
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans för andra gången när hans familj inte fick ha kvar honom för familjens hyresvärd.
Information från jourhemmet: Jack är världens gosigaste och den mest sociala kaninen vi haft på länge! Kryper upp mot halsen när man lyfter upp honom och börjar direkt att klappra med tänderna, han älskar att mysa. Jack bor just nu inne och så fort man kommer i närheten så springer han fram och ska hälsa , han gillar verkligen att bli klappad. Han är van vid hundar och verkar inte störas av dom, och i jourhemmet finns det småbarn som han är nyfiken på och springer gärna efter. Vi tränar på rumsrenheten och det blir fler och fler framsteg för varje dag! Vi tror att Jack kommer kunna bli helt rumsren med tiden (han har bara bott inne en kort tid än så länge. Han är vaccinerad nyligen och även kastrerad sen länge. Han har bott med två honor fram tills nyss, är ganska neutral i rang, han hängde mest med. Vi tror att Jack skulle må bra av att ha en kaninkompis då han bott med andra kaniner tidigare och det trivdes han bra med.
14,
Tottie & Tassie
Tottie & Tassie Image
Stad: Stockholm/ Värmdö
Ålder: född 2017-05
Kön: Hona
Kastrerad: Nej
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Vill bo: stort ute/frigående inne
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans pga allergi.
Information från jourhemmet: Tottie och Tassie är två jättetrevliga, harmoniska och sociala kaniner. De är lugna och har inga problem med att bli hanterade. De har tidigare bott ute och det trivdes de med. De bor nu inne och även det går bra och de tränas dagligen på att bli mer rumsrena då det i nuläget händer olyckor ibland. Tottie är den som är mest framåt och hittar gärna på bus med systern Tassie hack i häl. Två roliga och underbara kaniner!
14,
Mio
Mio Image
Stad: Stockholm (Riala)
Ålder: född 2015-07-24
Kön: Hane
Kastrerad: Ska kastreras
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Vill bo: Frigående inne
Rumsren: Ja
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans pga platsbrist
Information från jourhemmet: Mio är ett riktigt energiknippe som tycker om att vara med och tycker om att utforska. Han är jättemysig och springer fram till en och tigger uppnärksamhet så fort han ser en. Han gillar inte att bli upplyft men han tycker mycket om att gosa, att bli kliad i pannan är jätteskönt! Mio är också rumsren. Innan han adopteras ska han kastreras.
14,
Luca
Luca Image
Stad: Stockholm
Ålder: Född 2015-11
Kön: Hane
Kastrerad: Ska kastreras
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Vill bo: Frigående inne
Bakgrund: Luca lämnades in till oss då djuraffären sagt att han var en hona.
Information från jourhemmet: Luca är en väldigt social kanin som inte drar sig för att utforska nya människor eller platser. Han är snäll men samtidigt bestämd och säger tydligt ifrån när det är något han inte vill eller tycker om. Luca har tidigare varit en innekanin och det märks för han smiter gärna in från balkongen han bor så fort han får chansen. Luca är inte speciellt förtjust i att vara "fast", varken i koppel eller en mindre inhängnad, så hans nästa hem ska gärna kunna erbjuda stor yta för honom att röra sig på. Luca är väldigt van vid barn, stora som små, och reagerar varken på "spring" eller ljud. Han är väldigt gosig och älskar att bli kliad i nacken och mellan ögonen. En jättetrevlig kanin med andra ord! Luca ska kastreras innan han adopteras.
14,
Winston
Winston Image
Stad: Örebro
Ålder: Född 2017-06-07
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Vaccinerad: Ja
Försäkrad: Ja
Vill bo: Inne
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans pga allergi.
Information från jourhemmet: Winston är en pigg och nyfiken liten kanin som gillar att hoppa fritt, både på bredden och höjden (sitter gärna på burtaket eller köksstolarna). Då pappan är vildkanin har han ganska starka instinkter och reagerar kraftigt av oväntade rörelser. Ljud går lite bättre men kan även det vara läskigt ibland. Ett hus och andra möjligheter att ta skydd är jätteviktiga, samt att man har tålamod med honom. Därför tror jag att han kommer trivas bäst i en familj utan barn (ev stora barn) och utan andra djurarter. Han är dock väldigt snäll, inte alls aggressiv, och kommer gärna fram och hälsar när det känns tryggt (mutor hjälper!). För att skapa tillit är det bäst att hålla honom inomhus (minst frigående i ett rum med buren som "tillflyktsort") till en början men han skulle garanterat trivas bra utomhus sedan. Winston ska kastreras innan han adopteras ut.
14,
Vilde
Vilde Image
Stad: Örebro
Ålder: okänd
Kön: Hane
Kastrerad: Ska kastreras
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Vill bo: Som innekanin
Bakgrund: Hittades utomhus av en privatperson som kontaktade Djurens Chans.
Information från jourhemmet: Vilde är en pigg liten grabb som älskar att skutta runt fritt i lägenheten och undersöka och leta mat. Han är social och vill gärna hänga med vart man än är i lägenheten. Mellan varven finns det även plats för gos och kel, men det är helt på Vildes villkor, han är inte förtjust i att sitta i knät eller att bli uppburen. Men när han är på humör kan han sitta hur länge som helst och bli klappad och han kan överösa en med pussar på händerna! Vildes favoritföremål i hemmet är våra soffkuddar som han gärna pysslar om, tvättar och vilar på. Vilde går nu lös dygnet runt i lägenheten och det vill han fortsätta med, han har gått på toa i buren sedan första dagen här. Vilde utvecklas för varje dag och blir tryggare och gladare för varje dag, men han kan fortfarande bli rädd för starka/plötsliga ljud, därför tror vi att han passar bäst i ett hem utan små barn. Vilde ska kastreras innan han adopteras.
14,
Hedvig
Hedvig Image
Stad: Uppsala
Ålder: Född 2016-09-20
Kön: Hona
Kastrerad: Nej
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Vill bo: Som innekanin
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans pga allergi.
Information från jourhemmet: Hedvig är en härlig och go tjej med mycket energi. Hon kan till en början vara skeptisk men om saker och ting får gå i hennes takt och hon får ta första stegen blir hon helnöjd och tillgiven. Hon söker ofta kontakt och vill vara med. Hon älskar att hoppa och leksaker är bland det roligaste som finns. Hon är mycket matglad, älskar alla växter och annat spännande som kan gömma sig på fönsterkarmen – med andra ord är hon en mycket nyfiken kanin som gillar att utforska. Helst vill hon under dagarna kunna springa fritt men hon är van att sova i buren på nätterna. Hon vill helst inte bli buren utan föredrar att själv få hoppa upp i knät eller lägga sig bredvid för at bli klappad.
14,
Spooki
Spooki Image
Stad: Akalla/ Stockholm
Ålder: Född 2015-08-22
Kön: Hona
Kastrerad: Nej
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans då hennes kompis dog och hon vart ensam.
Information från jourhemmet: Mer info kommer
14,
Donni
Donni Image
Stad: Stockholm
Ålder: född 1 augusti 2016
Kön: Hona
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Ja
Försäkrad: Ja - Agria
Vill bo: Inne
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans på grund av allergi.
Information från jourhemmet: Donni vaccinerades mot gulsot typ 2 i juni 2017. Donni är en väldigt liten kanin, väger ca 1 kg. Är en blandning mellan dvärgteddy och lejonhuvad kanin. Eftersom Donni har dvärgteddy i sig kräver hennes päls mycket vård. Med tanke på detta tror vi att det bästa för Donni är att bo inne (under vinterhalvåret i alla fall) så att man kan hålla hennes päls mycket kortklippt så hon slipper tovor. Viktigt för Donni är att man trimmar pälsen runt hennes ögon så att hon ser ordentligt. Hon är dessutom ganska rädd om sitt huvud, och det kommer nog också av att det kan göra ont om hon inte borstas ordentligt och hon blir då håröm, så det är av största vikt att man borstar henne regelbundet så att dessa tovor som gör ont att få bort inte uppstår. Donni är en rätt så ängslig kanin, lite blyg i början men när hon lär känna en kommer hon gärna fram och hälsar. Hon är lugn och avslappnad att bära och kommer som sagt gärna fram till en och har inget emot att man klappar henne på kroppen. Donni behöver bo i ett lugnt och tryggt hem utan barn där hon kan ha sitt eget lilla space som han får vara ifred i. Vi ser helst att Donni får ha en artfrände då vi tror hon skulle må mycket bra av detta. Donni har bott både ensam och med en kompis och använder låda i buren. Hon har en hel del integritet och måste få sitt eget utrymme, får hon inte det kan hon skrämmas genom att morra och göra utfall, hon skulle därför trivas bäst i ett hem som har vana av kaniner.
14,
Einar
Einar Image
Stad: Örebro
Ålder: Okänd
Kön: Hane
Kastrerad: Ska kastreras
Vaccinerad: Nej
Vill bo: Ute/inne
Bakgrund: Hittades ute i juni 2017, lämnades då in till Djurens Chans
Information från jourhemmet: Einar var rädd när han kom, blev helt stel när man skulle klappa honom och rädd så fort man skulle fylla på mat/vatten/hö i buren. Han har gått lös en del i köket och har då varit rumsren, i början var han lugn och inte bitit på möbler eller liknande men det känns som att ju tryggare han blivit desto mer vågar han så han har smakat lite på en matta och försökt smaka på gardin och sladd men jag har vart där och hindrat. Om han har vart instängd i buren nu så kommer han glatt fram och vill ha mat men klappar är fortfarande inget han njuter av än. Här är en mycket lugn kanin men är väldigt osäker av sig. Han går bra att lyfta och bära, han blir dock stel eftersom han inte är trygg i hantering än. Einar är en fantastisk kanin som behöver komma till någon som kan ge honom den kärlek och tålamod han behöver och förtjänar. Vi tror att Einar skulle må mycket bra av en artfrände som kan få honom att bli lite säkrare i sig själv. Einar vill inte bo i ett hem där det finns hund/katt.
14,
Lady Bon
Lady Bon Image
Stad: Stockholm
Ålder: 6-12 månader
Kön: Hona
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Vill bo: Frigående inomhus
Bakgrund: När Lady Bon inkom till Djurens Chans var hon vanvårdad; hon hade bland annat två otäcka sår på kroppen och var underviktig.
Information från jourhemmet: Lady Bon har en tid bokad för kastrering och kommer kastreras innan hon adopteras ut. Lady Bon är en väldigt snäll, glad och kontaktsökande kanin, trots hennes bakgrund. Hon kommer gärna fram och hälsar och tycker om att vara nära. Hon är undergiven mot andra kaniner. Hon är en rätt stor kanin och troligtvis inte helt vuxen ännu. Vi misstänker att hon har gotlandskanin i sig, möjligtvis lite belgisk jätte också. Vi ser gärna att Lady Bon har en artfrände i sitt nya hem. Mer information om Lady Bon kommer snart.
14,
Molly & Sandy
Molly & Sandy Image
Stad: Örebro
Ålder: Födda 2014
Kön: Hane
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja - Agria
Vill bo: Frigående inne/stort ute
Bakgrund: Dom lämnades in till Djurens Chans på grund av allergi.
Information från jourhemmet: Molly är född: 2014-03-05 Sandy är född: 2014-01-10 Molly är en lejonhuvad dvärgvädur som är vit och grå. Sandy är en brun dvärgvädur. Sandy är en hane som är kastrerad. Molly är ej kastrerad. Både molly och Sandy är vana vid barn. Dem är riktiga livsnjutare, men dom är även försiktiga och håller sig nära varandra. Man måste ge dom tid och trygghet. Då kommer deras nyfikenhet och sprallighet fram. Då är det full fart men med pauser för vila mat och massa mys. Dem är sociala och snälla. Molly och Sandy skulle trivas i ett hem där dom får trygghet, kärlek och mycket aktivering.
14,
Ariel
Ariel Image
Stad: Stockholm
Ålder: ca 3 år
Kön: Hona
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Nej
Vill bo: Frigående inomhus
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans då hon inte kom överens med familjens andra kanin.
Information från jourhemmet: Ariel är en kelig och sällskaplig kanin som alltid är nyfiken och gärna kommer fram och hälsar. Hon älskar att bli klappad, speciellt på huvudet, och ber ofta om det. Hon är lätt att lyfta upp och kontrollera. Då hon under sina första ca 3 år inte blev så väl omhändertagen växte hemnes klor så pass långa att de nu behöver klippas oftare. Hon gillar att hoppa runt så en större hoppyta passar henne bra, gärna med stor andel matta då hon definitivt föredrar ett säkert underlag. Rasen är okänd men är troligen en blandning mellan dvärgvädur och hermelin. Hon har en stor aptit och lär sig relativt lätt enklare tricks. Hennes relation med andra djur är oklar men hon var lugn med jourhemmets andra kanin (som tyvärr inte kände likadant).
14,
Kaniner
Molly och Flingan Image
Molly och Flingan - Tillgänglig
Stad: Stockholm
Ålder: Molly är mellan 4-6 år, Flingans ålder okänd.
Kön: Hona
Kastrerad: Nej
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja - Agria
Vill bo: Inne
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans på grund av allergi och tidsbrist.
Information från jourhemmet: Flingan (grå/vit) gillar verkligen inte att sitta i buren. Det är JÄTTEtråkigt 😉 var väldigt rädd första dagen hos jourhemmet men det släppte snabbt. Och nu vill hon kolla in allt! Blomkrukor, soffa, balkong; allt är spännnande. Väldigt nyfiken och framåt. Börjat bli mer och mer bekväm med att bli klappad på men gillar inte att bli upplyft. Älskar mat och sin kompis Molly. Förra ägaren sa att hon alltid bet på alla sladdar men det har hon inte gjort i jourhemmet. Molly är en väldigt blyg liten tjej som ändå låter en klappa på henne och lyfta henne om det behövs. Suttit i soffan och myst utan problem och vill vara med men är lite försiktig. Jätte snäll verkligen! Sitter gärna i buren och sticker ut huvudet för att se vad som händer. Hon tycker parkettgolv är jätte läskiga men tar sig ut ibland där iaf om Flingan skuttar runt. Jourhemmet har lagt en matta utanför buren och det var uppskattat! Älskar sin kompis Flingan & sitter gärna och pussar på henne!
Adoptionskostnad: 500 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,
Bunny Image
Bunny - Tillgänglig
Stad: Stockholm
Ålder: 5 år
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja - Agria
Vill bo: Inne
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans på grund av tidsbrist och allergi
Information från jourhemmet: Bunny är en 5 årig angora kanin blandras. Han älskar att utforska och gillar att ha så stor hoppyta som bara möjligt. Han är en nyfiken liten kille med mycket hjärta men också mycket egen vilja. Bunny är helt döv så det är viktigt att man tar hänsyn till detta. Han bodde tidigare med en familj med barn. Barnen älskade honom, men som med de flesta kaniner i barnfamiljer blev han efter ett tag tråkig, och för att citera pappan i familjen, ”Out of sight, out of mind”. Efter några år med Bunny utvecklade också mamman i familjen kraftig allergi mot Bunny, vilket gjorde att de bestämde sig för att sälja honom. Detta gick tyvärr inte då ingen ville ha honom, och familjen övervägde avlivning när en veterinär berättade om DjurensChans. Bunny uppskattar mest att springa runt när man gör dagliga sysslor, att bli upplyft och gosas är okej men inget han tycker speciellt mycket om. Pga hans päls måste man också vara noga med borstning och klippning. Det perfekta framtida hemmet för Bunny hade varit en familj utan barn och utan andra djur där han kan ha en yta av huset eller lägenheten där han kan hoppa omkring så mycket som han skulle vilja. Bunny är en underbar kanin som man inte kan stoppa sig själv från att älska.
Adoptionskostnad: 700 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,
Brownie & Prinsen Image
Brownie & Prinsen - Tillgänglig
Stad: Stockholm
Ålder: Födda 2015
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja - Agria
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans på grund av tappat intresse.
Information från jourhemmet: Prinsen är kastrerad, brownie är inte kastrerad. Info kommer så fort vi lärt känna dem
Adoptionskostnad: 700 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,
Dora & Doris Image
Dora & Doris - Tillgänglig
Stad: Stockholm
Ålder: födda v.49 2014
Kön: Hona
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja - Agria
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans i september 2017 på grund av sjukdom i familjen.
Information från jourhemmet: Doris (brunvit) och Dora (svartvit) är två charmiga och lugna tjejer som vill komma till ett hem där de får bo frigående och vara med i vardagen. Dora är äventyrlig och vill gärna utforska allting i hemmet. Doris är försiktigare, hon håller sig gärna på mattor. Båda tjejerna är nyfikna på människor och kollar gärna vad som händer. Doris är en riktigt gottegris och kommer som ett skott så fort hon tror att hon kan få något ätbart, Dora kommer efter en liten stund om hon märker att Doris har fått något gott. Än så länge så är klapp och gos ganska ointressant, vid mat och godis går det bra en liten stund, sedan blir det tråkigt och så går dom iväg. Jag tror att detta kan bli bättre med tiden om man är tålmodig. Dora tycker inte om att bli upplyft, så det jobbar vi på, men hon trivs bäst med att få umgås med människor på sina villkor så hon lär nog aldrig trivas i famnen. Doris är lättare att lyfta upp och är lugn i famnen. Mer info kommer när vi lärt känna dom bättre.
Adoptionskostnad: 1400 kr tillsammans
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,
Jack Image
Jack - Tillgänglig
Stad: Stockholm (Gottröra)
Ålder: 5,5 år
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Ja - mot gulsot 1 och 2
Vill bo: Frigående inomhus
Kan bo med hund: Ja
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans för andra gången när hans familj inte fick ha kvar honom för familjens hyresvärd.
Information från jourhemmet: Jack är världens gosigaste och den mest sociala kaninen vi haft på länge! Kryper upp mot halsen när man lyfter upp honom och börjar direkt att klappra med tänderna, han älskar att mysa. Jack bor just nu inne och så fort man kommer i närheten så springer han fram och ska hälsa , han gillar verkligen att bli klappad. Han är van vid hundar och verkar inte störas av dom, och i jourhemmet finns det småbarn som han är nyfiken på och springer gärna efter. Vi tränar på rumsrenheten och det blir fler och fler framsteg för varje dag! Vi tror att Jack kommer kunna bli helt rumsren med tiden (han har bara bott inne en kort tid än så länge. Han är vaccinerad nyligen och även kastrerad sen länge. Han har bott med två honor fram tills nyss, är ganska neutral i rang, han hängde mest med. Vi tror att Jack skulle må bra av att ha en kaninkompis då han bott med andra kaniner tidigare och det trivdes han bra med.
Adoptionskostnad: 900 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,
Tottie & Tassie Image
Tottie & Tassie - Tillgänglig
Stad: Stockholm/ Värmdö
Ålder: född 2017-05
Kön: Hona
Kastrerad: Nej
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Vill bo: stort ute/frigående inne
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans pga allergi.
Information från jourhemmet: Tottie och Tassie är två jättetrevliga, harmoniska och sociala kaniner. De är lugna och har inga problem med att bli hanterade. De har tidigare bott ute och det trivdes de med. De bor nu inne och även det går bra och de tränas dagligen på att bli mer rumsrena då det i nuläget händer olyckor ibland. Tottie är den som är mest framåt och hittar gärna på bus med systern Tassie hack i häl. Två roliga och underbara kaniner!
Adoptionskostnad: 500 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,
Mio Image
Mio - Tillgänglig
Stad: Stockholm (Riala)
Ålder: född 2015-07-24
Kön: Hane
Kastrerad: Ska kastreras
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Vill bo: Frigående inne
Rumsren: Ja
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans pga platsbrist
Information från jourhemmet: Mio är ett riktigt energiknippe som tycker om att vara med och tycker om att utforska. Han är jättemysig och springer fram till en och tigger uppnärksamhet så fort han ser en. Han gillar inte att bli upplyft men han tycker mycket om att gosa, att bli kliad i pannan är jätteskönt! Mio är också rumsren. Innan han adopteras ska han kastreras.
Adoptionskostnad: 700 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,
Luca Image
Luca - Tillgänglig
Stad: Stockholm
Ålder: Född 2015-11
Kön: Hane
Kastrerad: Ska kastreras
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Vill bo: Frigående inne
Bakgrund: Luca lämnades in till oss då djuraffären sagt att han var en hona.
Information från jourhemmet: Luca är en väldigt social kanin som inte drar sig för att utforska nya människor eller platser. Han är snäll men samtidigt bestämd och säger tydligt ifrån när det är något han inte vill eller tycker om. Luca har tidigare varit en innekanin och det märks för han smiter gärna in från balkongen han bor så fort han får chansen. Luca är inte speciellt förtjust i att vara "fast", varken i koppel eller en mindre inhängnad, så hans nästa hem ska gärna kunna erbjuda stor yta för honom att röra sig på. Luca är väldigt van vid barn, stora som små, och reagerar varken på "spring" eller ljud. Han är väldigt gosig och älskar att bli kliad i nacken och mellan ögonen. En jättetrevlig kanin med andra ord! Luca ska kastreras innan han adopteras.
Adoptionskostnad: 700 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,
Winston Image
Winston - Tillgänglig
Stad: Örebro
Ålder: Född 2017-06-07
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Vaccinerad: Ja
Försäkrad: Ja
Vill bo: Inne
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans pga allergi.
Information från jourhemmet: Winston är en pigg och nyfiken liten kanin som gillar att hoppa fritt, både på bredden och höjden (sitter gärna på burtaket eller köksstolarna). Då pappan är vildkanin har han ganska starka instinkter och reagerar kraftigt av oväntade rörelser. Ljud går lite bättre men kan även det vara läskigt ibland. Ett hus och andra möjligheter att ta skydd är jätteviktiga, samt att man har tålamod med honom. Därför tror jag att han kommer trivas bäst i en familj utan barn (ev stora barn) och utan andra djurarter. Han är dock väldigt snäll, inte alls aggressiv, och kommer gärna fram och hälsar när det känns tryggt (mutor hjälper!). För att skapa tillit är det bäst att hålla honom inomhus (minst frigående i ett rum med buren som "tillflyktsort") till en början men han skulle garanterat trivas bra utomhus sedan. Winston ska kastreras innan han adopteras ut.
Adoptionskostnad: 700 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,
Vilde Image
Vilde - Tillgänglig
Stad: Örebro
Ålder: okänd
Kön: Hane
Kastrerad: Ska kastreras
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Vill bo: Som innekanin
Bakgrund: Hittades utomhus av en privatperson som kontaktade Djurens Chans.
Information från jourhemmet: Vilde är en pigg liten grabb som älskar att skutta runt fritt i lägenheten och undersöka och leta mat. Han är social och vill gärna hänga med vart man än är i lägenheten. Mellan varven finns det även plats för gos och kel, men det är helt på Vildes villkor, han är inte förtjust i att sitta i knät eller att bli uppburen. Men när han är på humör kan han sitta hur länge som helst och bli klappad och han kan överösa en med pussar på händerna! Vildes favoritföremål i hemmet är våra soffkuddar som han gärna pysslar om, tvättar och vilar på. Vilde går nu lös dygnet runt i lägenheten och det vill han fortsätta med, han har gått på toa i buren sedan första dagen här. Vilde utvecklas för varje dag och blir tryggare och gladare för varje dag, men han kan fortfarande bli rädd för starka/plötsliga ljud, därför tror vi att han passar bäst i ett hem utan små barn. Vilde ska kastreras innan han adopteras.
Adoptionskostnad: 700 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,
Hedvig Image
Hedvig - Tillgänglig
Stad: Uppsala
Ålder: Född 2016-09-20
Kön: Hona
Kastrerad: Nej
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Vill bo: Som innekanin
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans pga allergi.
Information från jourhemmet: Hedvig är en härlig och go tjej med mycket energi. Hon kan till en början vara skeptisk men om saker och ting får gå i hennes takt och hon får ta första stegen blir hon helnöjd och tillgiven. Hon söker ofta kontakt och vill vara med. Hon älskar att hoppa och leksaker är bland det roligaste som finns. Hon är mycket matglad, älskar alla växter och annat spännande som kan gömma sig på fönsterkarmen – med andra ord är hon en mycket nyfiken kanin som gillar att utforska. Helst vill hon under dagarna kunna springa fritt men hon är van att sova i buren på nätterna. Hon vill helst inte bli buren utan föredrar att själv få hoppa upp i knät eller lägga sig bredvid för at bli klappad.
Adoptionskostnad: 500 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,
Spooki Image
Spooki - Tillgänglig
Stad: Akalla/ Stockholm
Ålder: Född 2015-08-22
Kön: Hona
Kastrerad: Nej
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans då hennes kompis dog och hon vart ensam.
Information från jourhemmet: Mer info kommer
Adoptionskostnad: 500 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,
Donni Image
Donni - Tillgänglig
Stad: Stockholm
Ålder: född 1 augusti 2016
Kön: Hona
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Ja
Försäkrad: Ja - Agria
Vill bo: Inne
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans på grund av allergi.
Information från jourhemmet: Donni vaccinerades mot gulsot typ 2 i juni 2017. Donni är en väldigt liten kanin, väger ca 1 kg. Är en blandning mellan dvärgteddy och lejonhuvad kanin. Eftersom Donni har dvärgteddy i sig kräver hennes päls mycket vård. Med tanke på detta tror vi att det bästa för Donni är att bo inne (under vinterhalvåret i alla fall) så att man kan hålla hennes päls mycket kortklippt så hon slipper tovor. Viktigt för Donni är att man trimmar pälsen runt hennes ögon så att hon ser ordentligt. Hon är dessutom ganska rädd om sitt huvud, och det kommer nog också av att det kan göra ont om hon inte borstas ordentligt och hon blir då håröm, så det är av största vikt att man borstar henne regelbundet så att dessa tovor som gör ont att få bort inte uppstår. Donni är en rätt så ängslig kanin, lite blyg i början men när hon lär känna en kommer hon gärna fram och hälsar. Hon är lugn och avslappnad att bära och kommer som sagt gärna fram till en och har inget emot att man klappar henne på kroppen. Donni behöver bo i ett lugnt och tryggt hem utan barn där hon kan ha sitt eget lilla space som han får vara ifred i. Vi ser helst att Donni får ha en artfrände då vi tror hon skulle må mycket bra av detta. Donni har bott både ensam och med en kompis och använder låda i buren. Hon har en hel del integritet och måste få sitt eget utrymme, får hon inte det kan hon skrämmas genom att morra och göra utfall, hon skulle därför trivas bäst i ett hem som har vana av kaniner.
Adoptionskostnad: 1200 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,
Einar Image
Einar - Tillgänglig
Stad: Örebro
Ålder: Okänd
Kön: Hane
Kastrerad: Ska kastreras
Vaccinerad: Nej
Vill bo: Ute/inne
Bakgrund: Hittades ute i juni 2017, lämnades då in till Djurens Chans
Information från jourhemmet: Einar var rädd när han kom, blev helt stel när man skulle klappa honom och rädd så fort man skulle fylla på mat/vatten/hö i buren. Han har gått lös en del i köket och har då varit rumsren, i början var han lugn och inte bitit på möbler eller liknande men det känns som att ju tryggare han blivit desto mer vågar han så han har smakat lite på en matta och försökt smaka på gardin och sladd men jag har vart där och hindrat. Om han har vart instängd i buren nu så kommer han glatt fram och vill ha mat men klappar är fortfarande inget han njuter av än. Här är en mycket lugn kanin men är väldigt osäker av sig. Han går bra att lyfta och bära, han blir dock stel eftersom han inte är trygg i hantering än. Einar är en fantastisk kanin som behöver komma till någon som kan ge honom den kärlek och tålamod han behöver och förtjänar. Vi tror att Einar skulle må mycket bra av en artfrände som kan få honom att bli lite säkrare i sig själv. Einar vill inte bo i ett hem där det finns hund/katt.
Adoptionskostnad: 700 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,
Lady Bon Image
Lady Bon - Tillgänglig
Stad: Stockholm
Ålder: 6-12 månader
Kön: Hona
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Vill bo: Frigående inomhus
Bakgrund: När Lady Bon inkom till Djurens Chans var hon vanvårdad; hon hade bland annat två otäcka sår på kroppen och var underviktig.
Information från jourhemmet: Lady Bon har en tid bokad för kastrering och kommer kastreras innan hon adopteras ut. Lady Bon är en väldigt snäll, glad och kontaktsökande kanin, trots hennes bakgrund. Hon kommer gärna fram och hälsar och tycker om att vara nära. Hon är undergiven mot andra kaniner. Hon är en rätt stor kanin och troligtvis inte helt vuxen ännu. Vi misstänker att hon har gotlandskanin i sig, möjligtvis lite belgisk jätte också. Vi ser gärna att Lady Bon har en artfrände i sitt nya hem. Mer information om Lady Bon kommer snart.
Adoptionskostnad: 1200 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,
Molly & Sandy Image
Molly & Sandy - Tillgänglig
Stad: Örebro
Ålder: Födda 2014
Kön: Hane
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja - Agria
Vill bo: Frigående inne/stort ute
Bakgrund: Dom lämnades in till Djurens Chans på grund av allergi.
Information från jourhemmet: Molly är född: 2014-03-05 Sandy är född: 2014-01-10 Molly är en lejonhuvad dvärgvädur som är vit och grå. Sandy är en brun dvärgvädur. Sandy är en hane som är kastrerad. Molly är ej kastrerad. Både molly och Sandy är vana vid barn. Dem är riktiga livsnjutare, men dom är även försiktiga och håller sig nära varandra. Man måste ge dom tid och trygghet. Då kommer deras nyfikenhet och sprallighet fram. Då är det full fart men med pauser för vila mat och massa mys. Dem är sociala och snälla. Molly och Sandy skulle trivas i ett hem där dom får trygghet, kärlek och mycket aktivering.
Adoptionskostnad: 700 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,
Ariel Image
Ariel - Tillgänglig
Stad: Stockholm
Ålder: ca 3 år
Kön: Hona
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Nej
Vill bo: Frigående inomhus
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans då hon inte kom överens med familjens andra kanin.
Information från jourhemmet: Ariel är en kelig och sällskaplig kanin som alltid är nyfiken och gärna kommer fram och hälsar. Hon älskar att bli klappad, speciellt på huvudet, och ber ofta om det. Hon är lätt att lyfta upp och kontrollera. Då hon under sina första ca 3 år inte blev så väl omhändertagen växte hemnes klor så pass långa att de nu behöver klippas oftare. Hon gillar att hoppa runt så en större hoppyta passar henne bra, gärna med stor andel matta då hon definitivt föredrar ett säkert underlag. Rasen är okänd men är troligen en blandning mellan dvärgvädur och hermelin. Hon har en stor aptit och lär sig relativt lätt enklare tricks. Hennes relation med andra djur är oklar men hon var lugn med jourhemmets andra kanin (som tyvärr inte kände likadant).
Adoptionskostnad: 1200 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,

1
No
Detail
Detail
None
1
1000000
.
/kaniner/kaniner-soker-hem/

Våra kaniner

Detail
.
.
.