Kaniner söker hem

1
No
Detail
Detail
None
1
1000000
.
/kaniner/kaniner-soker-hem/

Våra kaniner

Detail
Kaniner
Donni Image
14,
Bunny Image
14,
Jack Image
14,
Rizzla Image
14,
Luca Image
14,
Winston Image
14,
Brumi Image
14,
Lady Bon Image
14,
Ariel Image
14,
Einar Image
14,
Kaniner
Donni
Donni Image
Stad: Stockholm
Ålder: född 1 augusti 2016
Kön: Hona
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Ja
Försäkrad: Ja - Agria
Vill bo: Inne
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans på grund av allergi.
Information från jourhemmet: Donni vaccinerades mot gulsot typ 2 i juni 2017. Donni är en väldigt liten kanin, väger ca 1 kg. Är en blandning mellan dvärgteddy och lejonhuvad kanin. Eftersom Donni har dvärgteddy i sig kräver hennes päls mycket vård. Med tanke på detta tror vi att det bästa för Donni är att bo inne (under vinterhalvåret i alla fall) så att man kan hålla hennes päls mycket kortklippt så hon slipper tovor. Viktigt för Donni är att man trimmar pälsen runt hennes ögon så att hon ser ordentligt. Hon är dessutom ganska rädd om sitt huvud, och det kommer nog också av att det kan göra ont om hon inte borstas ordentligt och hon blir då håröm, så det är av största vikt att man borstar henne regelbundet så att dessa tovor som gör ont att få bort inte uppstår. Donni är en rätt så ängslig kanin, lite blyg i början men när hon lär känna en kommer hon gärna fram och hälsar. Hon är lugn och avslappnad att bära och kommer som sagt gärna fram till en och har inget emot att man klappar henne på kroppen. Donni behöver bo i ett lugnt och tryggt hem utan barn där hon kan ha sitt eget lilla space som han får vara ifred i. Vi ser helst att Donni får ha en artfrände då vi tror hon skulle må mycket bra av detta. Donni har bott både ensam och med en kompis och använder låda i buren. Hon har en hel del integritet och måste få sitt eget utrymme, får hon inte det kan hon skrämmas genom att morra och göra utfall, hon skulle därför trivas bäst i ett hem som har vana av kaniner.
14,
Molly och Flingan
Molly och Flingan Image
Stad: Stockholm
Ålder: Molly är mellan 4-6 år, Flingans ålder okänd.
Kön: Hona
Kastrerad: Nej
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja - Agria
Vill bo: Inne
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans på grund av allergi och tidsbrist.
Information från jourhemmet: Flingan (grå/vit) gillar verkligen inte att sitta i buren. Det är JÄTTEtråkigt 😉 var väldigt rädd första dagen hos jourhemmet men det släppte snabbt. Och nu vill hon kolla in allt! Blomkrukor, soffa, balkong; allt är spännnande. Väldigt nyfiken och framåt. Börjat bli mer och mer bekväm med att bli klappad på men gillar inte att bli upplyft. Älskar mat och sin kompis Molly. Förra ägaren sa att hon alltid bet på alla sladdar men det har hon inte gjort i jourhemmet. Molly är en väldigt blyg liten tjej som ändå låter en klappa på henne och lyfta henne om det behövs. Suttit i soffan och myst utan problem och vill vara med men är lite försiktig. Jätte snäll verkligen! Sitter gärna i buren och sticker ut huvudet för att se vad som händer. Hon tycker parkettgolv är jätte läskiga men tar sig ut ibland där iaf om Flingan skuttar runt. Jourhemmet har lagt en matta utanför buren och det var uppskattat! Älskar sin kompis Flingan & sitter gärna och pussar på henne!
14,
Bunny
Bunny Image
Stad: Stockholm
Ålder: 5 år
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja - Agria
Vill bo: Inne
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans på grund av tidsbrist och allergi
Information från jourhemmet: Bunny är en 5 årig angora kanin blandras. Han älskar att utforska och gillar att ha så stor hoppyta som bara möjligt. Han är en nyfiken liten kille med mycket hjärta men också mycket egen vilja. Bunny är helt döv så det är viktigt att man tar hänsyn till detta. Han bodde tidigare med en familj med barn. Barnen älskade honom, men som med de flesta kaniner i barnfamiljer blev han efter ett tag tråkig, och för att citera pappan i familjen, ”Out of sight, out of mind”. Efter några år med Bunny utvecklade också mamman i familjen kraftig allergi mot Bunny, vilket gjorde att de bestämde sig för att sälja honom. Detta gick tyvärr inte då ingen ville ha honom, och familjen övervägde avlivning när en veterinär berättade om DjurensChans. Bunny uppskattar mest att springa runt när man gör dagliga sysslor, att bli upplyft och gosas är okej men inget han tycker speciellt mycket om. Pga hans päls måste man också vara noga med borstning och klippning. Det perfekta framtida hemmet för Bunny hade varit en familj utan barn och utan andra djur där han kan ha en yta av huset eller lägenheten där han kan hoppa omkring så mycket som han skulle vilja. Bunny är en underbar kanin som man inte kan stoppa sig själv från att älska.
14,
Dora & Doris
Dora & Doris Image
Stad: Stockholm
Ålder: födda v.49 2014
Kön: Hona
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja - Agria
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans i september 2017 på grund av sjukdom i familjen.
Information från jourhemmet: Doris (brunvit) och Dora (svartvit) är två charmiga och lugna tjejer som vill komma till ett hem där de får bo frigående och vara med i vardagen. Dora är äventyrlig och vill gärna utforska allting i hemmet. Doris är försiktigare, hon håller sig gärna på mattor. Båda tjejerna är nyfikna på människor och kollar gärna vad som händer. Doris är en riktigt gottegris och kommer som ett skott så fort hon tror att hon kan få något ätbart, Dora kommer efter en liten stund om hon märker att Doris har fått något gott. Än så länge så är klapp och gos ganska ointressant, vid mat och godis går det bra en liten stund, sedan blir det tråkigt och så går dom iväg. Jag tror att detta kan bli bättre med tiden om man är tålmodig. Dora tycker inte om att bli upplyft, så det jobbar vi på, men hon trivs bäst med att få umgås med människor på sina villkor så hon lär nog aldrig trivas i famnen. Doris är lättare att lyfta upp och är lugn i famnen. Mer info kommer när vi lärt känna dom bättre.
14,
Jack
Jack Image
Stad: Uppsala
Ålder: Född 2013-07-06
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Ja
Information om vaccination: Med Filivac
Försäkrad: Ja
Vill bo: Frigående inomhus
Rumsren: Ja
Bakgrund: Jack kom till Djurens Chans då familjens hund inte accepterade honom.
14,
Rizzla
Rizzla Image
Stad: Örebro
Ålder: Oknd
Kön: Hona
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Vill bo: Inne/Ute
Bakgrund: Fångades in av Djurens Chans efter att ha levt ensam ute i det vilda i närheten av starkt trafikerade vägar i minst 6 månader.
14,
Tuss & Vera
Tuss & Vera Image
Stad: Motala
Ålder: Födda 2014
Kön: Hane
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Vill bo: Frigående inomhus
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans på grund av tidsbrist.
14,
Tottie & Tassie
Tottie & Tassie Image
Stad: Stockholm/ Värmdö
Ålder: född 2017-05
Kön: Hona
Kastrerad: Nej
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Vill bo: stort ute/frigående inne
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans pga allergi.
Information från jourhemmet: Tottie och Tassie är två jättetrevliga, harmoniska och sociala kaniner. De är lugna och har inga problem med att bli hanterade. De har tidigare bott ute och det trivdes de med. De bor nu inne och även det går bra och de tränas dagligen på att bli mer rumsrena då det i nuläget händer olyckor ibland. Tottie är den som är mest framåt och hittar gärna på bus med systern Tassie hack i häl. Två roliga och underbara kaniner!
14,
Luca
Luca Image
Stad: Stockholm
Ålder: Född 2015-11
Kön: Hane
Kastrerad: Ska kastreras
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Vill bo: Frigående inne
Bakgrund: Luca lämnades in till oss då djuraffären sagt att han var en hona.
Information från jourhemmet: Luca är en väldigt social kanin som inte drar sig för att utforska nya människor eller platser. Han är snäll men samtidigt bestämd och säger tydligt ifrån när det är något han inte vill eller tycker om. Luca har tidigare varit en innekanin och det märks för han smiter gärna in från balkongen han bor så fort han får chansen. Luca är inte speciellt förtjust i att vara "fast", varken i koppel eller en mindre inhängnad, så hans nästa hem ska gärna kunna erbjuda stor yta för honom att röra sig på. Luca är väldigt van vid barn, stora som små, och reagerar varken på "spring" eller ljud. Han är väldigt gosig och älskar att bli kliad i nacken och mellan ögonen. En jättetrevlig kanin med andra ord! Luca ska kastreras innan han adopteras.
14,
Winston
Winston Image
Stad: Örebro
Ålder: Född 2017-06-07
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Vill bo: Frigående inomhus
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans pga allergi.
Information från jourhemmet: Winston är en pigg och nyfiken liten kanin som gillar att hoppa fritt, både på bredden och höjden (sitter gärna på burtaket eller köksstolarna). Då pappan är vildkanin har han ganska starka instinkter och reagerar kraftigt av oväntade rörelser. Ljud går lite bättre men kan även det vara läskigt ibland. Ett hus och andra möjligheter att ta skydd är jätteviktiga, samt att man har tålamod med honom. Därför tror jag att han kommer trivas bäst i en familj utan barn (ev stora barn) och utan andra djurarter. Han är dock väldigt snäll, inte alls aggressiv, och kommer gärna fram och hälsar när det känns tryggt (mutor hjälper!). För att skapa tillit är det bäst att hålla honom inomhus (minst frigående i ett rum med buren som "tillflyktsort") till en början men han skulle garanterat trivas bra utomhus sedan.
14,
Brumi
Brumi Image
Stad: Södertälje
Ålder: Född april 2017
Kön: Hona
Kastrerad: Nej
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Vill bo: Frigående inomhus
Bakgrund: Bumi är en renrasig fransk vädur som kom till Djurens Chans då hennes föregående ägare inte längre hade tid för henne. Från början bodde hon inomhus men på grund av tidsbrist blev hon en utomhuskanin.
14,
Lady Bon
Lady Bon Image
Stad: Stockholm
Ålder: 6-12 månader
Kön: Hona
Kastrerad: Ska kastreras
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Vill bo: Frigående inomhus
Bakgrund: När Lady Bon inkom till Djurens Chans var hon vanvårdad; hon hade bland annat två otäcka sår på kroppen och var underviktig.
Information från jourhemmet: Lady Bon har en tid bokad för kastrering och kommer kastreras innan hon adopteras ut. Lady Bon är en väldigt snäll, glad och kontaktsökande kanin, trots hennes bakgrund. Hon kommer gärna fram och hälsar och tycker om att vara nära. Hon är undergiven mot andra kaniner. Hon är en rätt stor kanin och troligtvis inte helt vuxen ännu. Vi misstänker att hon har gotlandskanin i sig, möjligtvis lite belgisk jätte också. Vi ser gärna att Lady Bon har en artfrände i sitt nya hem. Mer information om Lady Bon kommer snart.
14,
Ariel
Ariel Image
Stad: Stockholm
Ålder: ca 3 år
Kön: Hona
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Nej
Vill bo: Frigående inomhus
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans då hon inte kom överens med familjens andra kanin.
Information från jourhemmet: Ariel är en kelig och sällskaplig kanin som alltid är nyfiken och gärna kommer fram och hälsar. Hon älskar att bli klappad, speciellt på huvudet, och ber ofta om det. Hon är lätt att lyfta upp och kontrollera. Då hon under sina första ca 3 år inte blev så väl omhändertagen växte hemnes klor så pass långa att de nu behöver klippas oftare. Hon gillar att hoppa runt så en större hoppyta passar henne bra, gärna med stor andel matta då hon definitivt föredrar ett säkert underlag. Rasen är okänd men är troligen en blandning mellan dvärgvädur och hermelin. Hon har en stor aptit och lär sig relativt lätt enklare tricks. Hennes relation med andra djur är oklar men hon var lugn med jourhemmets andra kanin (som tyvärr inte kände likadant).
14,
Einar
Einar Image
Stad: Örebro
Ålder: Okänd
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Nej
Vill bo: Ute/inne
Bakgrund: Hittades ute i juni 2017, lämnades då in till Djurens Chans
Information från jourhemmet: Einar var rädd när han kom, blev helt stel när man skulle klappa honom och rädd så fort man skulle fylla på mat/vatten/hö i buren. Han har gått lös en del i köket och har då varit rumsren, i början var han lugn och inte bitit på möbler eller liknande men det känns som att ju tryggare han blivit desto mer vågar han så han har smakat lite på en matta och försökt smaka på gardin och sladd men jag har vart där och hindrat. Om han har vart instängd i buren nu så kommer han glatt fram och vill ha mat men klappar är fortfarande inget han njuter av än. Här är en mycket lugn kanin men är väldigt osäker av sig. Han går bra att lyfta och bära, han blir dock stel eftersom han inte är trygg i hantering än. Einar är en fantastisk kanin som behöver komma till någon som kan ge honom den kärlek och tålamod han behöver och förtjänar. Vi tror att Einar skulle må mycket bra av en artfrände som kan få honom att bli lite säkrare i sig själv. Einar vill inte bo i ett hem där det finns hund/katt.
14,
Kaniner
Donni Image
Donni - Tillgänglig
Stad: Stockholm
Ålder: född 1 augusti 2016
Kön: Hona
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Ja
Försäkrad: Ja - Agria
Vill bo: Inne
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans på grund av allergi.
Information från jourhemmet: Donni vaccinerades mot gulsot typ 2 i juni 2017. Donni är en väldigt liten kanin, väger ca 1 kg. Är en blandning mellan dvärgteddy och lejonhuvad kanin. Eftersom Donni har dvärgteddy i sig kräver hennes päls mycket vård. Med tanke på detta tror vi att det bästa för Donni är att bo inne (under vinterhalvåret i alla fall) så att man kan hålla hennes päls mycket kortklippt så hon slipper tovor. Viktigt för Donni är att man trimmar pälsen runt hennes ögon så att hon ser ordentligt. Hon är dessutom ganska rädd om sitt huvud, och det kommer nog också av att det kan göra ont om hon inte borstas ordentligt och hon blir då håröm, så det är av största vikt att man borstar henne regelbundet så att dessa tovor som gör ont att få bort inte uppstår. Donni är en rätt så ängslig kanin, lite blyg i början men när hon lär känna en kommer hon gärna fram och hälsar. Hon är lugn och avslappnad att bära och kommer som sagt gärna fram till en och har inget emot att man klappar henne på kroppen. Donni behöver bo i ett lugnt och tryggt hem utan barn där hon kan ha sitt eget lilla space som han får vara ifred i. Vi ser helst att Donni får ha en artfrände då vi tror hon skulle må mycket bra av detta. Donni har bott både ensam och med en kompis och använder låda i buren. Hon har en hel del integritet och måste få sitt eget utrymme, får hon inte det kan hon skrämmas genom att morra och göra utfall, hon skulle därför trivas bäst i ett hem som har vana av kaniner.
Adoptionskostnad: 1200 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,
Molly och Flingan Image
Molly och Flingan - Tillgänglig
Stad: Stockholm
Ålder: Molly är mellan 4-6 år, Flingans ålder okänd.
Kön: Hona
Kastrerad: Nej
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja - Agria
Vill bo: Inne
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans på grund av allergi och tidsbrist.
Information från jourhemmet: Flingan (grå/vit) gillar verkligen inte att sitta i buren. Det är JÄTTEtråkigt 😉 var väldigt rädd första dagen hos jourhemmet men det släppte snabbt. Och nu vill hon kolla in allt! Blomkrukor, soffa, balkong; allt är spännnande. Väldigt nyfiken och framåt. Börjat bli mer och mer bekväm med att bli klappad på men gillar inte att bli upplyft. Älskar mat och sin kompis Molly. Förra ägaren sa att hon alltid bet på alla sladdar men det har hon inte gjort i jourhemmet. Molly är en väldigt blyg liten tjej som ändå låter en klappa på henne och lyfta henne om det behövs. Suttit i soffan och myst utan problem och vill vara med men är lite försiktig. Jätte snäll verkligen! Sitter gärna i buren och sticker ut huvudet för att se vad som händer. Hon tycker parkettgolv är jätte läskiga men tar sig ut ibland där iaf om Flingan skuttar runt. Jourhemmet har lagt en matta utanför buren och det var uppskattat! Älskar sin kompis Flingan & sitter gärna och pussar på henne!
Adoptionskostnad: 500 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,
Bunny Image
Bunny - Tillgänglig
Stad: Stockholm
Ålder: 5 år
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja - Agria
Vill bo: Inne
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans på grund av tidsbrist och allergi
Information från jourhemmet: Bunny är en 5 årig angora kanin blandras. Han älskar att utforska och gillar att ha så stor hoppyta som bara möjligt. Han är en nyfiken liten kille med mycket hjärta men också mycket egen vilja. Bunny är helt döv så det är viktigt att man tar hänsyn till detta. Han bodde tidigare med en familj med barn. Barnen älskade honom, men som med de flesta kaniner i barnfamiljer blev han efter ett tag tråkig, och för att citera pappan i familjen, ”Out of sight, out of mind”. Efter några år med Bunny utvecklade också mamman i familjen kraftig allergi mot Bunny, vilket gjorde att de bestämde sig för att sälja honom. Detta gick tyvärr inte då ingen ville ha honom, och familjen övervägde avlivning när en veterinär berättade om DjurensChans. Bunny uppskattar mest att springa runt när man gör dagliga sysslor, att bli upplyft och gosas är okej men inget han tycker speciellt mycket om. Pga hans päls måste man också vara noga med borstning och klippning. Det perfekta framtida hemmet för Bunny hade varit en familj utan barn och utan andra djur där han kan ha en yta av huset eller lägenheten där han kan hoppa omkring så mycket som han skulle vilja. Bunny är en underbar kanin som man inte kan stoppa sig själv från att älska.
Adoptionskostnad: 700 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,
Dora & Doris Image
Dora & Doris - Tillgänglig
Stad: Stockholm
Ålder: födda v.49 2014
Kön: Hona
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja - Agria
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans i september 2017 på grund av sjukdom i familjen.
Information från jourhemmet: Doris (brunvit) och Dora (svartvit) är två charmiga och lugna tjejer som vill komma till ett hem där de får bo frigående och vara med i vardagen. Dora är äventyrlig och vill gärna utforska allting i hemmet. Doris är försiktigare, hon håller sig gärna på mattor. Båda tjejerna är nyfikna på människor och kollar gärna vad som händer. Doris är en riktigt gottegris och kommer som ett skott så fort hon tror att hon kan få något ätbart, Dora kommer efter en liten stund om hon märker att Doris har fått något gott. Än så länge så är klapp och gos ganska ointressant, vid mat och godis går det bra en liten stund, sedan blir det tråkigt och så går dom iväg. Jag tror att detta kan bli bättre med tiden om man är tålmodig. Dora tycker inte om att bli upplyft, så det jobbar vi på, men hon trivs bäst med att få umgås med människor på sina villkor så hon lär nog aldrig trivas i famnen. Doris är lättare att lyfta upp och är lugn i famnen. Mer info kommer när vi lärt känna dom bättre.
Adoptionskostnad: 1400 kr tillsammans
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,
Jack Image
Jack - Tillgänglig
Stad: Uppsala
Ålder: Född 2013-07-06
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Ja
Information om vaccination: Med Filivac
Försäkrad: Ja
Vill bo: Frigående inomhus
Rumsren: Ja
Bakgrund: Jack kom till Djurens Chans då familjens hund inte accepterade honom.
Personlighet: Jack är världens snällaste kanin. Han älskar att gosa och kan ligga länge i famnen och bara mysa. Snällare kanin än Jack får man leta länge efter! Han är väldigt social och tycker inte om att vara ensam. Vi tror att Jack skulle må bra av en artfrände då han tidigare bott tillsammans med andra kaniner och mådde som bäst då.
Framtida hem: Jack vill bo frigående inne. Vi ser helst att Jack får en eller flera artfränder. Jack har flyttat alldeles för många gånger under sitt liv så vi vill att detta ska bli hans sista hem.
Adoptionskostnad: 900 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,
Rizzla Image
Rizzla - Tillgänglig
Stad: Örebro
Ålder: Oknd
Kön: Hona
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Vill bo: Inne/Ute
Bakgrund: Fångades in av Djurens Chans efter att ha levt ensam ute i det vilda i närheten av starkt trafikerade vägar i minst 6 månader.
Personlighet: När Rizzla inkom var hon mycket rädd och gömde sig direkt som hon såg en människa. Men nu är hon mycket tryggare, lugnare och gömmer sig inte alls på samma sätt. Hon kan äta godsaker ut handen om man tar det försiktigt. Det gäller att man tar det lugnt och försiktigt med Rizzla och låter henne vänja sig och utvecklas i sin egen takt. Rizzla är mysig att hålla i famnen, inte alls sprattlig när en van vuxen håller i henne, men kan vara lite svår att fånga. Rizzna bor ju aom sagt ute nu men har varit inne i huset och utforskat både sängar, mattor och golv och hon är mycket nyfiken och gillar att se sig omkring. Hon verkar gilla att ha andra kaniner i sin närhet, nosar nyfiket på dem genom nätet, varför vi tror att en artfrände skulle göra henne gott. Rizzla är mycket renlig av sig och bajsar och kissar på ett och samma ställe. Vi tror att hon har varit någons kelkanin tidigare men förvildats av månaderna ute i det fria.
Framtida hem: Rizzla bor nu ute och trivs med det, men vi tror att hon även skulle trivas inomhus. Bor hon ute måste hon ha stora ytor att röra sig på och minst en artfrände. Bor hon inne vill hon vara frigående. Rizzla trivs bäst i ett hem utan andra djur och små barn.
Adoptionskostnad: 500 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,
Tuss & Vera Image
Tuss & Vera - Tillgänglig
Stad: Motala
Ålder: Födda 2014
Kön: Hane
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Vill bo: Frigående inomhus
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans på grund av tidsbrist.
Personlighet: Tuss (född 2014-01-24) är en väldigt snäll och nyfiken kille som gillar uppmärksamhet. Även om han till en början tycker något är läskigt så tar nyfikenheten till slut över. Han har päls som behöver borstas, vilket han är van vid och inte har något emot alls, snarare tvärtom! Vera (född 2014-09) är lite blygare och behöver mer tid på sig att vänja sig vid och börja lita på människor. Vera blir modigare för varje dag i jourhemmet även om det som sagt tar längre tid för henne att acceptera att vli klappad till exempel.
Framtida hem: Vera och Tuss vill inte bo i ett hem där det finns mindre barn då Vera blir rädd. Äldre barn går bra. Eftersom Vera och Tuss alltid bott tillsammans vill vi att de ska fortsätta göra det. Det perfekta hemmet för Vera och Tuss vore i ett hus med trädgård så att de kan få komma ut på sommaren.
Adoptionskostnad: 700 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,
Tottie & Tassie Image
Tottie & Tassie - Tillgänglig
Stad: Stockholm/ Värmdö
Ålder: född 2017-05
Kön: Hona
Kastrerad: Nej
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Vill bo: stort ute/frigående inne
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans pga allergi.
Information från jourhemmet: Tottie och Tassie är två jättetrevliga, harmoniska och sociala kaniner. De är lugna och har inga problem med att bli hanterade. De har tidigare bott ute och det trivdes de med. De bor nu inne och även det går bra och de tränas dagligen på att bli mer rumsrena då det i nuläget händer olyckor ibland. Tottie är den som är mest framåt och hittar gärna på bus med systern Tassie hack i häl. Två roliga och underbara kaniner!
Adoptionskostnad: 500 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,
Luca Image
Luca - Tillgänglig
Stad: Stockholm
Ålder: Född 2015-11
Kön: Hane
Kastrerad: Ska kastreras
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Vill bo: Frigående inne
Bakgrund: Luca lämnades in till oss då djuraffären sagt att han var en hona.
Information från jourhemmet: Luca är en väldigt social kanin som inte drar sig för att utforska nya människor eller platser. Han är snäll men samtidigt bestämd och säger tydligt ifrån när det är något han inte vill eller tycker om. Luca har tidigare varit en innekanin och det märks för han smiter gärna in från balkongen han bor så fort han får chansen. Luca är inte speciellt förtjust i att vara "fast", varken i koppel eller en mindre inhängnad, så hans nästa hem ska gärna kunna erbjuda stor yta för honom att röra sig på. Luca är väldigt van vid barn, stora som små, och reagerar varken på "spring" eller ljud. Han är väldigt gosig och älskar att bli kliad i nacken och mellan ögonen. En jättetrevlig kanin med andra ord! Luca ska kastreras innan han adopteras.
Adoptionskostnad: 700 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,
Winston Image
Winston - Tillgänglig
Stad: Örebro
Ålder: Född 2017-06-07
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Vill bo: Frigående inomhus
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans pga allergi.
Information från jourhemmet: Winston är en pigg och nyfiken liten kanin som gillar att hoppa fritt, både på bredden och höjden (sitter gärna på burtaket eller köksstolarna). Då pappan är vildkanin har han ganska starka instinkter och reagerar kraftigt av oväntade rörelser. Ljud går lite bättre men kan även det vara läskigt ibland. Ett hus och andra möjligheter att ta skydd är jätteviktiga, samt att man har tålamod med honom. Därför tror jag att han kommer trivas bäst i en familj utan barn (ev stora barn) och utan andra djurarter. Han är dock väldigt snäll, inte alls aggressiv, och kommer gärna fram och hälsar när det känns tryggt (mutor hjälper!). För att skapa tillit är det bäst att hålla honom inomhus (minst frigående i ett rum med buren som "tillflyktsort") till en början men han skulle garanterat trivas bra utomhus sedan.
Adoptionskostnad: 700 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,
Brumi Image
Brumi - Tillgänglig
Stad: Södertälje
Ålder: Född april 2017
Kön: Hona
Kastrerad: Nej
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Vill bo: Frigående inomhus
Bakgrund: Bumi är en renrasig fransk vädur som kom till Djurens Chans då hennes föregående ägare inte längre hade tid för henne. Från början bodde hon inomhus men på grund av tidsbrist blev hon en utomhuskanin.
Personlighet: När Bumi kom till jourhemmet var hon väldig blyg och tog inte alls initiativ till att utforska det nya hemmet. Efter ett par dagar släppte det och det märktes väldigt tydligt att hon gillar att ha sällskap av människor. Hon gillar att skutta runt och lägger sig gärna nära där hon kan ha uppsikt över vad man gör. Bumi har en stark personlighet och är tydlig med att säga ifrån om det är något som hon inte gillar. När Bumi väl känner sig trygg går det jättebra att klappa henne, i många fall lägger hon sig då om hon tycker att det är extra skönt.
Framtida hem: Framtida hemmet ska vara inomhus där hon får skutta fritt och utan småbarn. Bumi har aldrig varit i kontakt med barn men föregående ägare nämnde att det inte passar med Bumis personlighet och vi håller med. Vi tror att om Bumi ska ha en artfrände krävs det en kaninvan person för att sätta ihop henne med en annan kanin.
Adoptionskostnad: 900 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,
Lady Bon Image
Lady Bon - Tillgänglig
Stad: Stockholm
Ålder: 6-12 månader
Kön: Hona
Kastrerad: Ska kastreras
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Vill bo: Frigående inomhus
Bakgrund: När Lady Bon inkom till Djurens Chans var hon vanvårdad; hon hade bland annat två otäcka sår på kroppen och var underviktig.
Information från jourhemmet: Lady Bon har en tid bokad för kastrering och kommer kastreras innan hon adopteras ut. Lady Bon är en väldigt snäll, glad och kontaktsökande kanin, trots hennes bakgrund. Hon kommer gärna fram och hälsar och tycker om att vara nära. Hon är undergiven mot andra kaniner. Hon är en rätt stor kanin och troligtvis inte helt vuxen ännu. Vi misstänker att hon har gotlandskanin i sig, möjligtvis lite belgisk jätte också. Vi ser gärna att Lady Bon har en artfrände i sitt nya hem. Mer information om Lady Bon kommer snart.
Adoptionskostnad: 1200 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,
Ariel Image
Ariel - Tillgänglig
Stad: Stockholm
Ålder: ca 3 år
Kön: Hona
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Nej
Vill bo: Frigående inomhus
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans då hon inte kom överens med familjens andra kanin.
Information från jourhemmet: Ariel är en kelig och sällskaplig kanin som alltid är nyfiken och gärna kommer fram och hälsar. Hon älskar att bli klappad, speciellt på huvudet, och ber ofta om det. Hon är lätt att lyfta upp och kontrollera. Då hon under sina första ca 3 år inte blev så väl omhändertagen växte hemnes klor så pass långa att de nu behöver klippas oftare. Hon gillar att hoppa runt så en större hoppyta passar henne bra, gärna med stor andel matta då hon definitivt föredrar ett säkert underlag. Rasen är okänd men är troligen en blandning mellan dvärgvädur och hermelin. Hon har en stor aptit och lär sig relativt lätt enklare tricks. Hennes relation med andra djur är oklar men hon var lugn med jourhemmets andra kanin (som tyvärr inte kände likadant).
Adoptionskostnad: 1200 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,
Einar Image
Einar - Tillgänglig
Stad: Örebro
Ålder: Okänd
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Nej
Vill bo: Ute/inne
Bakgrund: Hittades ute i juni 2017, lämnades då in till Djurens Chans
Information från jourhemmet: Einar var rädd när han kom, blev helt stel när man skulle klappa honom och rädd så fort man skulle fylla på mat/vatten/hö i buren. Han har gått lös en del i köket och har då varit rumsren, i början var han lugn och inte bitit på möbler eller liknande men det känns som att ju tryggare han blivit desto mer vågar han så han har smakat lite på en matta och försökt smaka på gardin och sladd men jag har vart där och hindrat. Om han har vart instängd i buren nu så kommer han glatt fram och vill ha mat men klappar är fortfarande inget han njuter av än. Här är en mycket lugn kanin men är väldigt osäker av sig. Han går bra att lyfta och bära, han blir dock stel eftersom han inte är trygg i hantering än. Einar är en fantastisk kanin som behöver komma till någon som kan ge honom den kärlek och tålamod han behöver och förtjänar. Vi tror att Einar skulle må mycket bra av en artfrände som kan få honom att bli lite säkrare i sig själv. Einar vill inte bo i ett hem där det finns hund/katt.
Adoptionskostnad: 700 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
14,

1
No
Detail
Detail
None
1
1000000
.
/kaniner/kaniner-soker-hem/

Våra kaniner

Detail
Kaniner
Sixten
Sixten Image
Stad: Örebro
Ålder: 2016-06-01
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Vill bo: Inne/Ute
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans på grund av allergi.
7,
Brownie & Prinsen
Brownie & Prinsen Image
Stad: Stockholm
Ålder: Födda 2015
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja - Agria
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans på grund av tappat intresse.
Information från jourhemmet: Prinsen är kastrerad, brownie är inte kastrerad. Info kommer så fort vi lärt känna dem
7,
Molly & Sandy
Molly & Sandy Image
Stad: Örebro
Ålder: Födda 2014
Kön: Hane
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja - Agria
Vill bo: Frigående inne/stort ute
Bakgrund: Dom lämnades in till Djurens Chans på grund av allergi.
Information från jourhemmet: Molly är född: 2014-03-05 Sandy är född: 2014-01-10 Molly är en lejonhuvad dvärgvädur som är vit och grå. Sandy är en brun dvärgvädur. Sandy är en hane som är kastrerad. Molly är ej kastrerad. Både molly och Sandy är vana vid barn. Dem är riktiga livsnjutare, men dom är även försiktiga och håller sig nära varandra. Man måste ge dom tid och trygghet. Då kommer deras nyfikenhet och sprallighet fram. Då är det full fart men med pauser för vila mat och massa mys. Dem är sociala och snälla. Molly och Sandy skulle trivas i ett hem där dom får trygghet, kärlek och mycket aktivering.
7,
Kaniner
Sixten Image
Sixten - Bokad
Stad: Örebro
Ålder: 2016-06-01
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja
Vill bo: Inne/Ute
Kan bo med barn: Ja
Kan bo med hund: Ja
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans på grund av allergi.
Personlighet: Sixten är en glad och social kille med mycket energi. Han hopparna gärna upp i knät och blir klappad en stund eller lägger sig bredvid i soffan och myser. Han är nyfiken och vill undersöka allt som går. En riktig liten myskille med andra ord!
Framtida hem: I sitt framtida hem vill Sixten bo frigående inne eller stort ute tillsammans med en eller flera andra kaniner. Sixten är van vid hundar och barn.
Adoptionskostnad: 700 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
7,
Brownie & Prinsen Image
Brownie & Prinsen - Bokad
Stad: Stockholm
Ålder: Födda 2015
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja - Agria
Bakgrund: Lämnades in till Djurens Chans på grund av tappat intresse.
Information från jourhemmet: Prinsen är kastrerad, brownie är inte kastrerad. Info kommer så fort vi lärt känna dem
Adoptionskostnad: 700 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
7,
Molly & Sandy Image
Molly & Sandy - Bokad
Stad: Örebro
Ålder: Födda 2014
Kön: Hane
Vaccinerad: Nej
Försäkrad: Ja - Agria
Vill bo: Frigående inne/stort ute
Bakgrund: Dom lämnades in till Djurens Chans på grund av allergi.
Information från jourhemmet: Molly är född: 2014-03-05 Sandy är född: 2014-01-10 Molly är en lejonhuvad dvärgvädur som är vit och grå. Sandy är en brun dvärgvädur. Sandy är en hane som är kastrerad. Molly är ej kastrerad. Både molly och Sandy är vana vid barn. Dem är riktiga livsnjutare, men dom är även försiktiga och håller sig nära varandra. Man måste ge dom tid och trygghet. Då kommer deras nyfikenhet och sprallighet fram. Då är det full fart men med pauser för vila mat och massa mys. Dem är sociala och snälla. Molly och Sandy skulle trivas i ett hem där dom får trygghet, kärlek och mycket aktivering.
Adoptionskostnad: 700 kr
Kontaktperson: Therese - Tel: 0720027851 Mail: therese@djurenschans.se
7,