Bli jourhem åt djuren i Djurens Chans

Djurens Chans har inget kaninhem utan alla våra kaniner bor hos privatpersoner, så kallade jourhem, i väntan på att rätt familj hör av sig och vill adoptera. Vi har jourhemsverksamhet för kaniner i Stockholm och Örebro med omnejder. Man väljer själv om man vill ha kaninen ute eller inne, burar kan finnas att låna av föreningen.

Det är otroligt givande att vara jourhem och du kan verkligen känna att du ger kaniner chansen till ett bra liv. Tillsammans med våra fantastiska jourhem räddar vi över 100 kaniner varje år. Kaninerna kommer till oss av olika anledningar, det kan vara upphittade kaniner, vanvårdade kaniner eller kaniner som inte kan vara kvar i sina hem. Ibland har vi mycket info om kaninerna som behöver jourhem, ibland ingen alls, vi tvingar aldrig någon att ta emot en jourkanin utan det förs alltid en dialog innan en kanin kommer hem till dig.

Som jourhemsmatte/husse måste du ge kaninen allt vad den behöver och står för vardagliga utgifter så som hö, pellets och bottenströ. Du har som jourhem rabatter på Nutram och Hemfoder. Djurens Chans bekostar all veterinärvård. Viktigt här är att alltid ha en dialog med föreningen innan djuret tas till veterinär.

När du är jourhem är det viktigt att du håller kontakten med Johanna eller Therese som är kontaktpersoner för föreningens alla kaniner. Information om hur kaninen är som individ och vad den behöver för att må bra samt bilder behövs för att kunna hitta ett nytt hem åt kaninen. Ansvarig för att hitta ett nytt hem är Johanna och Therese. De sållar bort alla oseriösa svar och de personer/familjer som blir godkända för adoption kommer få kontakta dig som jourhem för att bestämma när det passar att de kommer och hälsar på. Om allt känns bra vid besöket både för adoptören och för jourhemmet får de ta med kaninen hem efter att ha skrivit på överlåtelseavtal samt betalat adoptionsavgiften. Ibland bestäms ett senare hämtningsdatum, det är en kommunikation mellan adoptören, jourhemmet och föreningen. Hur lång tid ett djur behöver stanna hos dig beror helt enkelt på hur lång tid det tar att hitta ett bra permanent hem. Skulle en situation uppstå som gör att du inte kan ha kvar kaninen hjälps vi självklart åt med att lösa det, men tänk på att det kan ta tid att hitta ett nytt jourhem/permanent hem. Som jourhem får du naturligtvis välja att adoptera kaninen men det bör Johanna eller Therese meddelas om snarast möjligt såklart. Vi kan inte neka ett redan godkänt hem som besökt och bokat ert jourhemsdjur. Jourhem får ej rabatt utan det är samma adoptionskostnad för alla.

Om du och din familj kan ställa upp som jourhem, fyll i intresseanmälan här:
Intresseanmälan – bli jourhem