Om oss

En ideell förening för djuren. Grundad: 2010-06-29
Organisationsnr: 802453-4037

Vi tar in hemlösa, vanvårdade samt oönskade katter och kaniner i jourhem där de får all vård de behöver innan de kan flytta till egna kärleksfulla hem.
Arbetet är helt ideellt och vi är beroende av allmänhetens gåvor för att hjälpa djuren.

Vi har inget djurhem utan arbetar som sagt tillsammans med jourhem. Vi fokuserar på kvalitet för djuren vi hjälper och vi satsar på att ha goda relationer med jourhemmen som har hand om våra skyddslingar.

Vi avlivar inte friska djur utan tror på att djurens liv ska värderas högt och alla förtjänar en chans. Vi tror dock inte på att rädda till varje pris utan avlivar djur på veterinärs inrådan om djuret lider.

Vi samarbetar endast med veterinärer som tror på samma sak som vi, att friska djur inte ska avlivas och att alla som det är humant att kämpa för dom ska man kämpa för.

Tillsammans har vi mångårig erfarenhet av olika djur.

Bakgrund:
Angelica och Johanna som lärde känna varandra i föreningen Livlinan (som inte längre finns kvar) startade tillsammans Djurens Chans.
Vi som är aktiva bor på olika orter och hjälper djur genom vårat kontaktnät i Örebro och Stockholm samt Göteborg.
Angelica har stor erfarenhet av hund, katt och vattensköldpaddor, är utbildad valp och vardagslydnadsinstruktör. Har haft eget hunddagis. Är också utbildad undersköterska. Har både katter och hundar och agerar ofta jourhem åt föreningen.
Johanna har stor erfarenhet av hund, häst, kanin och marsvin. Hon är väldigt aktiv med arbete och sport. Även Johanna är ofta jourhem åt föreningen.
Qamilla, stor erfarenhet av katter, agerar jourhem åt föreningen.
Therese, har stor erfarenhet av kaniner, gnagare och lantbruksdjur. Är förutom kontaktperson också jourhem åt föreningen. Är även vice ordförande i Djurens Rätt Örebro.
Elin, stor erfarenhet av kaniner och agerar ibland jourhem åt föreningen.
Ida, erfaren inom katter och är jourhem åt föreningen.

Nya medarbetare är hjärtligt välkomna, ju fler vi är desto fler djur kan vi hjälpa. Självklart är man djurälskare men man bör tänka på att ha trevligt bemötande även mot människor.