Om oss

Djurens Chans


Stockholm/ Västra Götaland

Ideell förening sedan 2010-06-29 med organisationsnummer: 802453-4037. Vi har § 16 tillstånd från Länsstyrelsen.

Om oss


En ideell förening för djuren. Grundad: 2010-06-29

Organisationsnr: 802453-4037

 

Vi tar in hemlösa, vanvårdade samt oönskade katter i jourhem där de får all vård de behöver innan de kan flytta till egna kärleksfulla hem.

Arbetet är helt ideellt och vi är beroende av allmänhetens gåvor för att hjälpa djuren.

 

Vi har inget djurhem utan arbetar som sagt tillsammans med jourhem. Vi fokuserar på kvalitet för djuren vi hjälper och vi satsar på att ha goda relationer med jourhemmen som har hand om våra skyddslingar.

 

Vi avlivar inte friska djur utan tror på att djurens liv ska värderas högt och alla förtjänar en chans. Vi tror dock inte på att rädda till varje pris utan avlivar djur på veterinärs inrådan om djuret lider.

 

Vi samarbetar endast med veterinärer som tror på samma sak som vi, att friska djur inte ska avlivas och att alla som det är humant att kämpa för dom ska man kämpa för.

 

Tillsammans har vi mångårig erfarenhet av olika djur.

 

Bakgrund:

Vi började som två eldsjälar som försökte hjälpa utsatta djur, vi kunde tillslut starta en förening tack vare fler eldsjälar. Sedan 2010 har vi nu varit en förening som hjälper djur, genom åren har det varit störst fokus på katter och kaniner och numer är katter vårt fokus.

 

Nya medarbetare är hjärtligt välkomna, ju fler vi är desto fler djur kan vi hjälpa. Självklart är man djurälskare men man bör tänka på att ha trevligt bemötande även mot människor.