Behöver du omplacera ditt djur?

Djurens Chans tar emot katter i Stockholm och Göteborg, och kaniner i Stockholm och Örebro.

Vi har inte något djurhem utan alla våra djur bor i hemmiljö i väntan på bra hem.

Vi omplacerar alltså inte djur utan att ha tagit in dom i vår jourhemsverksamhet. Som ägare ska man vara medveten om att när man har lämnat in sitt djur till oss så lämnar man över hela ansvaret, man kan inte ställa krav på vilket typ av hem djuret ska flytta till. Vi väljer det hem till djuret som vi anser passar, vi är noggranna med var vi placerar djuren. Det finns ingen tidsgräns på hur länge ett djur får vara i jourhem hos oss, och inga friska djur avlivas. Transporten till våra jourhem måste du som ägare lösa.

För ägda djur tar vi ut en kostnad för att hjälpa:

Katt

Just nu från 4 mars-18: Intagsstopp i Stockholm

700 kr per katt.

  • Vi begär att katten är vaccinerad vid intag och intyg ska lämnas med.
  • Ni kommer få göra en ”besiktning med intyg” hos veterinär innan inlämning, intyget får inte vara med än 7 dagar gammalt.
  • Vi kräver att få alla handlingar som tillhör katten vid inlämning.
  • Och om katten är försäkrad ska försäkringspapper kunna visas för att visa på om eventuella reservationer finns.
  • Mat som katten äter bör medfölja. Eventuell transportbur och andra tillbehör tas tacksamt emot.

OBSERVERA: Vi vill ta över eventuellt befintlig försäkring! Så avsluta inte försäkringen.

Fyll i omplaceringsformulär för katt

Överlåtelseavtal vid inlämning (pdf)

Kanin

Det kostar 1000 kr att lämna in en eller flera kaniner. Läs nedan om varför.

Kaniner som lämnas in ska vara friska och bettfelsfria.

Fyll i omplaceringsformulär för kanin

Överlåtelseavtal vid inlämning (pdf)

Varför väljer vi att ta betalt?

Djurens Chans är en ideell förening och för att kunna fortsätta hjälpa djur så måste vi få in pengar genom inlämningsavgifter, adoptionsavgifter och donationer. Alla pengar vi får in går oavkortat till djuren.

Alla djur som kommer till oss försäkras i Agria, och blir ditt djur sjuk eller skadad under sin tid hos Djurens Chans så kommer vi självklart ta djuret till veterinär. Alla katter kastreras, id-märks och vaccineras. Alla hankaniner kastreras för att ha möjligheten att kunna adopteras till hem med andra kaniner. Alla honkaniner med problem vid brunst och skendräktighet kastreras, resterande honor kastreras om möjlighet finns. Kaniner vaccineras mot gulsot typ 1 och 2 så långt det är möjligt. För att täcka dessa kostnader måste vi helt enkelt ta betalt för att föreningen ska kunna fortsätta ta emot djur.

Och vill/kan man inte omplacera sitt djur själv utan vill lämna över det ansvaret på någon annan så är det rimligt att man betalar för det.

Hur lång tid tar det att få vår hjälp?

Omöjligt att svara på. Allt beror på hur många djur vi har inne för omplacering, när de blir adopterade, hur många jourhem vi har att tillgå och hur ekonomin ser ut. Så ibland kan vi ta emot djur direkt, ibland kan väntetiden vara några månader.

Har du sett ett djur som inte har något hem?

Tveka inte att kontakta oss så ska vi göra vad vi kan!

Först och främst behöver vi så mycket information som möjligt, och gärna en bild. Vi kollar upp om djuret är id-märkt samt polisanmäler för att ge en eventuell ägare chansen att få tillbaka sitt djur. Under processen behöver djuret placeras i ett jourhem. Ifall vi inte har något ledigt är det jättebra om ni kan ställa upp för djuret. Hittar vi ingen ägare så letar vi efter ett nytt hem till djuret. Vi står då för kostnader så som vaccinering, id-märkning och kastrering. Givetvis tar vi ingen inlämningsavgift för hemlösa djur.