Bli jourhem till hund

Vill du bli jourhem?

Här följer lite att tänka på innan du blir jourhem.

 

Djurens Chans har inget djurhem utan samarbetar med privatpersoner som ställer upp som jourhem.

 

Vi är därför helt beroende av jourhem för att kunna hjälpa hundar!

Som jourhemsmatte/husse tar du hand om hunden som din egen och bekostar vardagliga utgifter så som mat och andra saker, ibland får vi gåvor och det har du som jourhem självklart rätt att ta del av till din jourhund. Föreningen bekostar all veterinärvård.

 

Att vara jourhem är att tillfälligt ta hand om en hund, dom som kommer till oss har olika bakgrunder och olika förutsättningar, det är därför viktigt för oss att matcha hunden med jourhemmet. Det är otroligt givande att vara jourhem och du kan verkligen känna att du ger djur chansen till ett bra liv. Våra hundar har ett individuellt behov och det är därför viktigt att du meddelar oss vad du kan ta emot, kan du endast ta emot hundar utan problem, eller måste dom funka med barn/katt/kanin eller liknande, eller kan du hjälpa en hund med problem, om vi vet om era förutsättningar så kan vi placera rätt hos er för att både ni och hunden ska må bra. Du åtar dig en hund i ditt hem och behandlar den som din egen, som jourhem står du för dom vardagliga kostnaderna som mat, bäddar, leksaker osv.

 

Du bör kunna ta bilder på hunden och förmedla till din kontaktperson, du bör också uppdatera kontaktperson om framsteg/ förändringar osv hos hunden. Fler bilder och uppdateringar ger hunden större chans att hitta sin föralltidfamilj.


 

 

 

 

Djurens Chans är ansvarig för omplaceringen, och kommer bara godkänna hem som lämpar sig för hunden. Eftersom det blir jourhemsmatte/husse som kommer lära känna djuret väl vill vi ha ett nära samarbete, för att kunna ge bästa möjliga förutsättningar för hunden.

Föreningen bekostar veterinärvården och det är därför viktigt att vi kommunicerar bra med varandra så ni kan meddela om hundens hälsa till oss. Föreningen bekostar endast veterinärvård vi godkänt. Det är av stor vikt att du meddelar om hundens hälsa, dvs om hunden uppvisar ett beteende som är annorlunda än innan eller mår på nåt stt dåligt, kontakta omedelbart din kontaktperson för att diskutera en plan.

 

Föreningen samarbetar med olika kliniker och vi ser därför att det är viktigt att du kan ta djuret dit. Meddela oss om dina förutsättningar att åka till veterinär innan du tar emot en hund, i de flesta fall så kan vi lösa vård delen innan jourplacering.

Stockholm: Värmdö djurklinik och Doktrivet, Solsidans djurklinik

Göteborg med omnejd: Råda bot veterinärklinik

 

Som jourhem får du naturligtvis välja att adoptera hunden men det bör föreningen meddelas om snarast möjligt såklart. Vi kan inte neka ett redan godkänt hem som besökt och bokat ert jourhemsdjur, utan om ni är intresserade av adoption så säg till så snart som möjligt så avvaktar vi med besök medans vi diskuterar adoptionen. Jourhem får ej rabatter på djuren utan adoptionskostnaden gäller.

 

Om du och din familj kan ställa upp som jourhem, fyll i din Jourhemsanmälan här nedan

 

Välkomna!

 
 
 
 
 
 
 
 
Första hand
Andra hand
Äger eget
 
 
Ja
Nej
 
Ja
Nej