Clifford

Clifford

Stad:  Stockholm/ Värmdö

Ålder: 2018-04-17

Ras: Rottweiler (med stamtavla)

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Vaccinerad: Ja

Id-märkt: Chipmärkt

Försäkrad: Ja  

Rumsren: Ja


Bakgrund:

En privat omplacering då matte blev sjuk.

Personlighet:

Clifford är snäll och go, låter som en rottis gör. Han är framåt och aktiv, lite väl intresserad av att kampa med saker. Clifford är snäll och lugn i hemmet, han är snäll mot barnen i jourhemmet och vill vara sin förare tillags. Han är ok med att vara ensam hemma några timmar. Han är väldigt busig och hittar man hundar han kan funka med så har man otroligt stor nytta av deras leklust också för Clifford älskar verkligen att busa och kampa med leksaker. Clifford har massa motor så för den som vill ha en aktiv kompis att jobba med, både mentalt och fysiskt. Clifford är väldigt positiv till att jobba med huvudet och svarar väldigt bra på positiv förstärkning.

Framtida hem:

Till Clifford söker vi endast ett hem som har kunskap om stora, starka raser med utfallsproblematik. Clifford tappar helt kontrollen över sig själv vid ett hundmöte och han är stark som en ångvält. Clifford gillar inte små hundar utan har lättare att acceptera större hundar, han är ok med att bo med tik. Clifford vaktar hemmet och han vaktar bilen, så han är inte den som bara släpper in främlingar hur som helst. Han ska bo i hus då han reagerar med vakt på ljud så skulle lägenhet bli väldigt jobbigt för honom.

Du ska ha erfarenhet av rasen eller liknande raser sedan tidigare och även ha tiden för att träna honom.
Clifford är har massor av motor, han har högt behov av att träna men också massor av spring i benen som den unghund han är. .

Just nu lever han med 2 andra kastrerade tikar och det går utmärkt. Han bjuder upp till lek och älskar dragkamp!
Han hänger med oss på dagarna på hunddagiset där han har lärt sig acceptera att detta är inte hans vaktområde. Där har han träffat stora hundar, små hundar och valpar. Dock får dom inte ha en taskig attityd eller vara ranghöga för då kan hans osäkra sida dyka upp och han går in i försvars mode.
I familjen finns även 2 barn på 2,5 och 9 år och 4 katter.


Adoptionskostnad: 6000kr

Kontaktperson: Angelica angelica@djurenschans.se