Crossy

Crossy

Stad: Stockholm

Ålder: ca 1-3 år

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Vaccinerad: Ja

Id-märkt: Chipmärkt

Försäkrad: Ja 

Rumsren: Ja

Hund: Nej


Crossy ska bo med kattsällskap


Bakgrund: Crossy kommer från Motala området där hon och ca 50 andra katter levde på en stor gård som hemlösa, dvs ingen tog hand om dom.


Personlighet:

Crossy är liten, kolsvart och skygg. Hon är i ständigt strid mot hennes rädsla för tvåbeningar. Hon fräser och gör utfall när hon blir alltför trängd. 

Stora framgångar görs och hon blir mindre och mindre rädd även om hon har en lång bit kvar. Crossy är mutbar med godis och smörgåspålägg (kalkon) är ju himmelskt. 

Hon tycker att andra katter är himla kul och älskar att leka jaga och brottas. Hon är i allmänhet en pigg och aktiv katt. 

Jourhemmet jobbar med beröring via klappinne och pensel. 

Hon vilar gärna i kojor och att spana ut genom fönster.Framtida hem:

Crossy måste jobbas med och bo med annan trygg katt. Hon måste ha en vägvisare, en trygg punkt och en lekkamrat. Minst en katt men fler skulle inte skada. Hon är jättesnäll mot katter och det har aldrig varit minsta käbbel. 

Inga små barn eller hundar skall finnas i hemmet.

Man måste ge henne tillgång till olika gömställen och platser dit hon kan gå undan när det blir för mycket för henne och inte störa henne. 

Hon kan uppleva tv:n som lite obehaglig så man måste tänka på ljudvolymen. Ett stort hemmabiopaket är inte det mest passande.

En klösmöbel och många alternativ av leksaker är ett måste.Inne/ Ute katt: Innekatt

Adoptionskostnad: 2500 kr

Kontaktperson: Emilia emilia@djurenschans.se