Disa

Disa

Stad: Stockholm

Ålder:cirka 1 år Juni 2023

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Vaccinerad:Ja

Id-märkt: Ja

Försäkrad: Ja  

Rumsren: Ja

Hund: Vet ej

Disa vill ha en kattkompis

Bakgrund:

Disa är en katt som levt som hemlös i Skåne. Hon fångades in i februari 2023 och bedömdes då vara runt 6-7 månader.

Personlighet:

Disa är på många sätt en typisk ungkatt – busig, nyfiken, orädd och älskar att hitta på hyss. Men hon är det i kvadrat! Allt skall undersökas (och kanske provsmakas?), allt kan vara en leksak och allt är skoj. Hennes trygghet är hennes kattkompisar och piper glatt när hon ser dem.


Disa fångades in när hon bara var runt halvåret och är nu mitt i sin resa att bli en tryggis. Hon visar detta mer som en ovana att vara med människor än djupa trauman som några av våra andra katter bär. Hon är inte riktigt 100% med tvåbeningarna (än!) men kan klappas om man är försiktigt och gillar att sova i fotändan av sängen. Blir det tokigt eller läskigt så studsar hon iväg men kommer lika fort tillbaka och ska testa igen. Hennes naturliga nyfikenhet får styra processen och det händer allt som oftast en hand undersökes eller en tå ska nosas på.


Disa trivs utomordentligt bra med kattsällskap och vill ha en kul kompis som gillar att leka men även har tålamod att Disa ser andra katters svansar som ypperliga leksaker. Hur Disas personlighet kommer att utvecklas allt eftersom hon blir äldre får tiden utvisa men säkert är att detta är en go och fin tjej.


Favoritleksak? ALLT, precis exakt ALLT men laserpekare och solkatter… det är faktiskt helt orimligt hur roligt det är😊

Framtida hem:

Disa placeras inte som ensamkatt utan önskar minst en rolig kompis, gärna en som dessutom kan vara hennes trygga plats att sova med/på. Hon söker ett aktivt men tålmodigt hem som kan låta henne fortsätta utvecklas, både till tryggis och med tiden till en vuxen katt.


(Det nya hemmet måste dock vara beredd på att i Disa lever en världsmästare i Parkour så att hålla henne borta från något kräver en stor portion kreativt tänkande. En glipa på några centimeter? Inga problem! Disa tar sig igenom i ett nafs)

Inne/ Ute katt: Innekatt

Adoptionskostnad: 2500 kr

Kontaktperson: Angelica angelica@djurenschans.se