Saga

Saga

Stad: Värmdö/ Stockholm

Ålder: ca 3 år

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Vaccinerad: Ja

Id-märkt: Chipmärkt

Försäkrad: Ja  

Rumsren: Ja

Hund: Ja

Saga ska absolut ha en kattkompis

Bakgrund:

Saga kommer från ett ställe i Skåne där man hade på tok för mycket katter, Saga har som resultat blivit skadad och saknar ena baktassen.

Personlighet:

Saga är en väldigt blyg men otroligt nyfiken tjej. Hon är först nere i köket när kylskåpet öppnas i hopp om att få lite falukorv, hennes favorit.
Hon är väldigt försiktig när det gäller oss människor speciellt våra händer men jag är inte direkt förvånad med tanke på hennes historia.

Hon sover dock vid min sida inga problem och låter mig vrida och vända på mig utan att hon bryr sig. Så länge man är mjuk och försiktig kan man mata henne ur handen. Hon behöver bara lite tid för att lära känna en så hon vet att man inte ska göra henne illa på något sätt.
Vid för snabba rörelser blir hon rädd och backar undan men efter några sekunder kan man få henne närmare av ren nyfikenhet eller om man mutar med lite korv.

Det märks att hon vill vara nära men att bli klappad är ingen hit. Hon har inte visat något intresse alls om att vara kelsjuk så tror att hon är en katt som nöjer sig med att vara vid din sida för närhet. Och vid sina kattkompisar. Dom trivs hon bäst med och ska sträcka och prata med små pip som hälsning.

Framtida hem:

Väldigt go katt som behöver en lugn och vänlig omgivning utan småbarn.
Hon skulle bäst trivas i ett hem utan barn eller med lugna tonåringar.


Inne/ Ute katt: Innekatt

Adoptionskostnad: 1800 kr

Kontaktperson: Angelica angelica@djurenschans.se