Sara

Sara

Stad:  Stockholm

Ålder: 2 år (2023)

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Vaccinerad: Ja

Id-märkt: Chipmärkt

Försäkrad: Ja  

Rumsren: Ja

Hund: NEJ

Sara SKA bo med annan katt

Bakgrund:

Sara kommer från ett liv i hemlöshet och fångades in hösten 2022. Hon bedömdes då vara runt året gammal.

Personlighet:

Kelbomb, mjukis, lekfull, finurlig, så vacker man baxnar… man kan beskriva fantastiska Sara på så många sätt. Med de andra katterna är Sara en väldigt lekfull och gosig katt, hon buffar och stryker sig mot sina kompisar och hanterar även yngre retstickor med bus, lugn och en redig tvätt. Själv spinner hon så högt hon kan när någon av de andra katterna tvättar henne.


Sara älskar att jaga leksaker av alla dess slag, helst ska de vara små och mjuka. Hon är en agil katt som lika gärna kan fånga leksaken med baktassen som framtassen, här finns inga begräsningar. Vill man verkligen se Sara in action då tar man fram ett kattspö, gärna lång med något på änden hon kan hoppa efter. Det är minst sagt hysteriskt roligt och efter en stund börjar Sara prata och grymta när hon hoppar (vi misstänker hon egentligen tror hon är en pratglad husky🙂). Det finns absolut ingen aggressivt i hennes ljud, det är bara hennes pratiga sida som kommer fram och dessutom, är det otroligt gulligt! Hon leker också mer än gärna med de andra katterna, men helst inte för hårdhänta lekar utan det bästa är ju att leka jaga med kull. Bråk och gräl är iaf inte hennes melodi.


Saras resa mot tryggis började sen höst 2022, rädd och utan någon som helst tillit till människor. Från den dagen har jourhemmet sett hur en otroligt go och mysig tjej sakta vuxit fram. Numera kan jourhemmet klappa och gosa med henne relativt obehindrat men hon har en resa kvar att våga löpan linan ut och sova/mysa bredvid en människa. Hon visar dock stort intresse och kommer glatt och hälsar när tvåbeningarna kommer hem, likaså följer efter sina tvåbeningar för att se vad de gör för tokigheter, eller kanske det vanskas en Liquid snack?


Sara är dock katten som inte kan utmanas till att acceptera en ny människa, hennes tidigare trauman sitter djupt så det måste ske på hennes villkor. Hennes resa har gått stadigt framåt och hon är en klok tjej som när det blir för mycket så löser hon det genom att gå bort en liten bit och rulla över på rygg. Det är hennes sätt att visa att hon börjar känna tillit och tryggheten, men det tar mycket på energin att vara så modig. Om det blivit för mycket eller läskigt så kan Sara ibland boxa till med framtassen, men utan klor och det finns ingen aggression i det. Det är Saras sätt att berätta vad hon känner.


Viktigt att veta är att Sara, hon är ju egentligen en ninja så kallas ibland för Shadow (skuggan). Hon kan vara helt ljudlös och om något är läskigt så hittar hon de mest episka gömställen😊Framtida hem:

Sara måste och skall bo med andra katter. Hon skulle må bra av en äldre tryggare kompis men hon fungerar bra med alla åldrar. Hon vill absolut inte under några omständigheter bo med hund. Hemmet ska vara ett lugnt och tålmodigt hem med mycket leksaker, framtida gos och massor med liquid snacks. Med Sara får man den ultimata kombinationen av finurlighet, mys och en riktigt bra kattkompis.

Inne/ Ute katt: Innekatt

Adoptionskostnad: 2500 kr

Kontaktperson: Emilia emilia@djurenschans.se