Bli jourhem till katt

Vill du bli jourhem?

Här följer lite att tänka på innan du blir jourhem.

 

Djurens Chans har inget katthem utan samarbetar med privatpersoner som ställer upp som jourhem.

 

Vi är därför helt beroende av jourhem för att kunna hjälpa katter!

Som jourhemsmatte/husse tar du hand om katten som din egen och bekostar vardagliga utgifter så som mat och kattsand, ibland får vi gåvor och det har du som jourhem självklart rätt att ta del av till din jourhemskatt. Föreningen bekostar all veterinärvård.

 

Att vara jourhem är att tillfälligt ta hand om en/flera hemlösa, vanvårdade eller oönskade katter som riskerar avlivning. Det är otroligt givande att vara jourhem och du kan verkligen känna att du ger djur chansen till ett bra liv. Våra katter har ett individuellt behov och det är därför viktigt att du meddelar oss vad du kan ta emot, kan du endast ta emot sociala katter, eller vill du hjälpa en skyggis, om vi vet om era förutsättningar så kan vi placera rätt hos er för att både ni och katten ska må bra. Du åtar dig en katt i ditt hem och behandlar den som din egen, som jourhem står du för dom vardagliga kostnaderna som mat, sand, leksaker osv.

 

Du bör kunna ta bilder på katten och förmedla till din kontaktperson, du bör också uppdatera kontaktperson om framsteg/ förändringar osv hos katten. Fler bilder och uppdateringar ger katten större chans att hitta sin föralltidfamilj.

 

 

 

 

 

Djurens Chans är ansvarig för omplaceringen, och kommer bara godkänna hem som lämpar sig för katten. Eftersom det blir jourhemsmatte/husse som kommer lära känna djuret väl vill vi ha ett nära samarbete, för att kunna ge bästa möjliga förutsättningar för djuret.

Föreningen bekostar veterinärvården och det är därför viktigt att vi kommunicerar bra med varandra så ni kan meddela om kattens hälsa till oss. Föreningen bekostar endast veterinärvård vi godkänt. Det är av stor vikt att du meddelar om kattens hälsa, dvs om katten uppvisar ett beteende som är annorlunda än innan eller mår på nåt stt dåligt, kontakta omedelbart din kontaktperson för att diskutera en plan.

 

Föreningen samarbetar med olika kliniker och vi ser därför att det är viktigt att du kan ta djuret dit. Meddela oss om dina förutsättningar att åka till veterinär innan du tar emot en katt hem, i de flesta fall så kan vi lösa vård delen innan jourplacering.

Stockholm: Värmdö djurklinik, Solsidans djurklinik, Hagsätra veterinärpraktik


 

Som jourhem får du naturligtvis välja att adoptera katten men det bör föreningen meddelas om snarast möjligt såklart. Vi kan inte neka ett redan godkänt hem som besökt och bokat ert jourhemsdjur, utan om ni är intresserade av adoption så säg till så snart som möjligt så avvaktar vi med besök medans vi diskuterar adoptionen. Jourhem får ej rabatter på djuren utan adoptionskostnaden gäller.

 

Om du och din familj kan ställa upp som jourhem, fyll i din Jourhemsanmälan här nedan

 

Välkomna!

 

Vi har ca 98% hemlösa katter och 2 % är privata inlämningar, det innebär att många är rädda katter. De privata placeringarna, då du tar emot en katt så blir du först kontaktad av din kontaktperson som berättar om katten, sen lämnar vi ut ditt nr till ägaren av djuret som ringer dig för att boka en tid då dom kommer och lämnar katten. Eventuella tillbehör som lämnas tillsammans med katten tillhör föreningen.

 

Är du en av dom som kan tänka dig att jobba lite extra med en katt? Då försöker vi i största möjliga mån att komma med katten till dig men inga garantier då det beror på sträckan, så var i detta fall beredd på att hämta katten från veterinären/karantänen eller enligt överenskommelse. Din uppgift är att lära känna katten, avgöra kattens behov i ett blivande hem och att uppdatera din kontaktperson med informationen. Bilder behövs för att placera katten så det är viktigt att du fotar och mailar eller skickar i pm till din kontaktperson.

 

Hur lång tid ett djur behöver stanna hos dig beror helt enkelt på hur lång tid det tar att hitta ett bra permanent hem. Skulle en situation uppstå som gör att ni inte kan ha kvar katten den tid som behövs så hjälps vi självklart åt med att lösa det. Men tänk på att det kan ta tid att hitta ett nytt jourhem/permanent hem. Kan du endast vara jourhem under en viss tid så meddela oss i förväg så vi kan planera, kanske vill du endast vara akutjour, alltså en sån som tar emot bara för att rädda livet på djuret och att vi därifrån kan söka jourhem. Ingenting är fel eller omöjligt bara vi har en bra kommunikation.

 
 
 
 
 
 
 
Första hand
Andra hand
Äger eget
 
 
Ja
Nej
 
Ingen balkong
Fransk
Inglasad
Innätad
Vanlig
 
Ja
Nej
 
 
Ja, jag har endast en viss tids möjlighet
Nej, katten kan bo är tills den adopteras
 
 
 
 
Ja
Nej
 
 
Ja
Nej
 
 
 
 
 
 
 
Ja
Nej