Eira

Eira

Age Widget

Stad: Stockholm

Född: 2019

Kön: hona

Kastrerad: Ja

Vaccinerad: Ja

Id-märkt: Chipmärkt

Försäkrad: Ja  

Rumsren: Ja

Hund: Nej

Eira vill ha kattsällskap


Bakgrund:

Eira kommer från en kattkoloni i Skåne där hon levt i hemlöshet och behövt kämpa för sin tillvaro.

Hon var ca en månad dräktig när hon fångades in och födde fyra friska och fina ungar i jourhemmet.


Personlighet:

Då Eira i skrivande stund fortfarande bor med sina ungar är det svårt att veta exakt hur hon är. Men så här mycket vet vi : hon vill inte ha en koja eller annan "instängd" plats som vilo och sovplats. Hon vill ligga fritt och öppet. Hon sover/vilar på stolar, soffan, fönsterkarmen. Man kan lägga fram mjuka tyger till henne att ligga på. Hon är bekväm med alla typer av katter. Hon faller naturligt in i en grupp. Hon älskar dreamies, ost, skinka, kalkon och sticker gärna fram sin nos när hon anar att nåt händer i köket. Hon är en tiggarkatt, det skall man veta. Men det är ett bra sätt att få kontakt med henne och en (o)vana vi tycker att man kan stå ut med.

Hon är inte ännu klappbar men äter ur handen. Jourmatte jobbar på att nå henne fysiskt.

Eira är en mycket vänlig katt med ett mjukt sinnelag. Hon är en superbra mamma som uppvisat mycket god omsorg och tålmodighet med sina ungar. Men nu är det hennes tur att bli omhändertagen.


Framtida hem:

Eira kan bo med annan katt men det behöver inte vara en sovpartner. I jourhemmet har hon ännu inte uppvisat tendens till kompisskap med annan katt men går gärna och kuttrar och småsnackar med de andra. Hon söker kontakt men exakt hur mycket är svårt att veta just nu.

Eira tycker mycket om med att ligga ute och svalka sig på balkongen och därför är balkong ett krav. Således en innätad sådan. Hon ligger och gärna vid ett fönster så sådana platser måste hon också ha.

Eira placeras som innekatt.

Inne/ Ute katt: Innekatt

Adoptionskostnad: 2500 kr

Kontaktperson: Emilia emilia@djurenschans.se