Embla

Embla

Stad: Stockholm

Ålder: ca 1 år

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Vaccinerad: Ja

Id-märkt: Chipmärkt

Försäkrad: Ja 

Rumsren: Ja

Hund: Ja kattvan hund


Embla behöver bo med minst en katt till


Bakgrund:

Embla är en katt som levt som hemlös i en större koloni av katter. Hon fångades in i mars 2023 och bedömdes då vara runt 5-6 månader.


Personlighet:

Alla som någonsin träffat en padda vet att de är synnerligen speciella katter och Embla ör verkligen inte ett undantag! Embla är en rolig liten madame som älskar att leka men även gå på upptäcksfärd och hitta på hyss. Lika mycket är hon en bestämd katt som gärna testar gränserna med andra katter. Men liten som hon är så blir det läskigt om någon äldre fräser, då är Embla igen en liten katt.


När Embla kom till sitt jourhem så visade hon snabbt att människor var mer något hon var ovan vid än egentligen rädd för. Hennes reaktion på livets första nack-kli var ren och skär lycka. Massa höga tramp tramp tramp med frambenen slutade med att benen slutade fungera och vips, låg hon med magen i vädret! Det var förvånande för både Embla och tvåbeningen.


Just nu klurar Embla på hur man når stadiet där handen kliar så skönt? Detta yttrar sig i spontana luft-bumpar höger och vänster. Men även plötsliga situationer där Embla ser sin tvåbenning och dyker ned med huvudet i golvet. Men av någon märklig anledning blir inte nacken kliad? Snart kommer hon klura ut att hon måste först komma nära människan så de når henne. Hon är rolig lilla Embla! Med tålamod och fler positiva erfarenheter så tror vi att Embla på sikt kommer att vara en katt som verkligen trivs och vill ha sin människas närhet, redan nu ser hur hon trampar och spinner frenetiskt av välmående när hon får uppmärksamhet och gos.


Embla är även en litet nyfiket matvrak som GÄRNA hjälper till att inspektera allt som tas ur kylskåpet eller lagas på spisen. Absoluta favoriten (förutom blötmat, dreamies, liquid snacks, ost och typ allt godis) är ägg. Ingen brunch utan att Embla får smaka lite ägg! Så det så.


Vi tror och anar att Embla har en hel växande kvar att göra, tassarna är än så länge lite för stora för att passa resten av denna fluffiga kropp. Hon är även en atletisk katt och gillar att jaga/hoppa efter sina leksaker. Just ja! Leksaker, här måste i verkligen klargöra ngt. Att leka – det är hysteriskt roligt! Laserpekare och/eller kattmynta i synnerlighet, det går inte att överhuvudtaget motstå.Framtida hem:

Embla visar stora mått på självständighet trots sin unga ålder men hon vill och ska bo med en annan katt. Gärna någon som är lekfull men ffa någon som är en bra kattkompis och inte blir långsint när unga Embla ska testa gränser och tokstirrar liiiiite för länge. Just nu är det lite svårt att säga om hon är katten som kommer vilja sova bredvid sin kattkompis då hon i sitt jourhem inte hittat någon bästis. Hon söker därför ett aktivt men tålmodigt hem som kan låta henne fortsätta utvecklas till en vuxen (och supertrygg) katt.


Att Embla dessutom är en riktig skönhet med sin multifärgade teckning och perfekta lilla nos har nog inte undgått någon. Men hon önskar nog allra helst att hennes hem väljer henne för hennes perosnlighet, inte bara för att hon är Miss Pretty Cat 2023.Inne/ Ute katt: Innekatt

Adoptionskostnad: 2500 kr

Kontaktperson: Emilia emilia@djurenschans.se