Lisa

Lisa

Stad: Stockholm

Ålder: Ca 1-3 år

Kön: Hona

Kastrerad: Ja

Vaccinerad: Ja

Id-märkt: Chipmärkt

Försäkrad: Ja  

Rumsren: Ja

Hund: Snäll hund

Lisa vill ha kattsällskap

Bakgrund: Lisa kommer från hemlöshet i Motala

Personlighet:

Hos denna vackra och otroligt mjuka tjej finns verkligen inget ont. Lisa är en klok funderare med stor integritet som efter att ha spenderat lång tid med att gömma sig från de läskiga tvåbeningarna en dag vågade sig fram. Från den augustidagen har Lisa utvecklats enormt och är nu en mysig och kelsjuk tjej.


Vid matdags rusar kattkompisarna genast fram till skålen, men Lisa hon vill först ha lite närhet och bokstavligen skuttar fram för att få stryka sig mot ens ben och dra huvudet längs ens hand. Länge och noga. Mat är gott men Lisa är inte någon som låter sig mutas. Första gången Lisa försiktigt lyftes upp av en människa var det läskigt och konstigt men med träning litar hon nu på att det kommer att gå bra att bli upplyft en kort stund. Första gången Lisa vågade promenera runt på tvåbeningarna i sängen var det supervingligt, men nu myser hon in sig och sover mer än gärna på eller nära en. Jourhemmet har börjat testa på kloklippning men det är ännu en bit kvar innan det känns OK för henne.


Vägen till Lisas hjärta är respekt, en mjuk touch och att hon får ta det i sin takt. Ger man henne det så har man en vän för livet.


När Lisa känner sig trygg kommer även hennes enorma leklust fram.Lisa är enormt agil och sätter sällan en tass fel.Hon älskar att busa, springa efter leksaker och leka jaga med kattkompisarna.Om alla kattkompisarna sover så hämtar hon favoritleksaken och roar sig själv. Det bor dessutom en grym bandyspelare i Lisa så allt som rullar är superkul. Solkatter och laserpekare är favoriterna, men bara korta stunder då Lisa kan bli lite manisk av att hon MÅSTE fånga den röda pricken.


Bor man med Lisa behöver man vara beredd på att ett kelmonster med de vackraste av ögon kan ha utan ett ljud smugit sig fram och antingen fäller en mitt i steget eller satt sig tätt bredvid en. Det enda som ibland avslöjar denna panters smygande är när hon småpratar lite nöjt för sig själv.Framtida hem:

Lisa trivs med och vill ha en kattkompis. Även om Lisa är en självständig katt så har vi i jourhemmet sett att Lisa gärna finner trygghet hos andra katter och observerar hur de reagerar på exempelvis besök eller nya saker. I ett nytt hem kommer det underlätta om kattkompisen kan vara denna trygghet för henne. Men viktigast är att hennes kattkompis gillar att leka och umgås. Lisa är på flera sätt superenkel, kommer överens med alla kattkompisar i jourhemmet och låter dem oftast ta plats eller mat innan hon själv tar för sig.


Lisa är verkligen en katt på tusen som vinner allas hjärtan. Bara man låter henne ta det i sin takt.

Inne/ Ute katt: Innekatt

Adoptionskostnad: 2500 kr

Kontaktperson: Emilia- emilia@djurenschans.se