Luna

Luna

Age Widget

Stad: Stockholm

Född: 2018

Kön: hona

Kastrerad: Ja

Vaccinerad: Ja

Id-märkt: Chipmärkt

Försäkrad: Ja  

Rumsren: Ja

Hund: Nej

Barn: från 10 år

Kattsällskap: Ja, helst kompisen Billy


Bakgrund:

Luna har en bakgrund som hemlös. Hon adopterades ut av en annan förening. Men p.g.a. förändrade arbets- och familjeförhållanden beslöt sig familjen för att överlåta sina katter till oss. Luna är den vi har kvar i jourhem.


Personlighet:

Luna är en snäll och relativt lugn katt. Hon trivs med andra katter men har svårt att hävda sig om det finns en dominant katt i hemmet. Hon gillar att leka med snören och spön. Hon är i grunden skygg och skyggheten finns delvis kvar så man måste jobba med henne och ge henne tid. Hon är inte helt klappbar.


Egentligen är hon en rätt nyfiken katt men här i jourhemmet kommer hon inte riktigt till sin rätt. Då Luna är mycket lättstressad gäller det att gå varsamt fram, och under den första tiden i ett nytt hem rekommenderas specialifoder (Calm) och tillbehör (Feliway). Hon är lite kräsen när det gäller mat.Framtida hem:

Det bästa för Luna vore att få flytta tillsammans med sin jourkompis Billy. Han är, liksom Luna, känslig och lite harig. Han har, precis som Luna, blivit mobbad av annan mer dominant katt. Även om Billy och Luna inte sitter klistrade vid varandra så verkar de trivas bra tillsammans. De är en match vi vet fungerar. De behöver ett lugnt hem utan små barn, där man är villig att jobba med dem. Men de båda vill gärna aktiveras.


Luna kan flytta utan Billy men då skall det finns en annan katt i hemmet som är trygg och mjuk i sinnet.


Billy flyttar endast tillsammans med Luna och ej separat.


Föreningen kräver 3 besök på Luna (och Billy).Inne/ Ute katt: Innekatt

Adoptionskostnad: 2500kr per katt

Kontaktperson: Emilia emilia@djurenschans.se