Tiny

Sir Tiny Junior

Stad: Stockholm

Ålder: ca 4-6 år

Kön: Hane

Kastrerad: Ja

Vaccinerad: Ja

Id-märkt: Chipmärkt

Försäkrad: Ja  

Rumsren: Ja

Hund: Han är inte van vid hund


Tiny vill ha kattsällskap


Bakgrund: Levt som tidigare hemlös i Skåne,

Tiny, är en välpolerad engelsk gentleman trots att han i grunden har varit en hemlös katt. Fortfarande försiktig och på sin vakt.


Personlighet:

Tiny gillar det mesta. Ost står dock högt i kurs. Då ger han ifrån sig ett mums ljud - mums, mums, purr, mums ... Tror att det betyder – det här ska jag ha för mig själv, basta! Tonfisk är ingen höjdare säger Tiny.

Han vågar rulla runt o visa magen. Leka är kul. Lukta på en hand är superläskigt men det kan Tiny. Att bli klappad med t.ex. en fjäder fungerar ibland efter humör. Tiny är en otrolig fin katt. Muskulös, snabb, lyhörd. Även om han fortfarande är lite rädshågen inför närkontakt med människor (och händer) har han kommit långt. Han kan t.ex. kommandot ”ligg”. Då lägger hand sig med tassarna tätt ihop och väntar på mat. Nu gör han det när han vill visa att han vill ha mat. Lägger sig på en strategisk plats med tassarna helt ihop. Tiny är en guldklimp.

Generellt är Tiny rädd för beröring. Det gäller även om en annan katt berör honom, då kan ha hoppa till. Rädslan avtar dock med exponering. Vid matning behöver han komma nära för att få tillgång till maten. Ibland kan man klappa honom med en fjäder. Det är inget han gillar (ännu) men som han låter ske trots att det är otäckt. Brukar aktivera honom mellan måltiderna med att jaga kattgodis. Det gör att han utsätts för olika situationer, ljud rörelser etc. Han älskar att jaga kattgodis. Han blir så uppspelt att han inte bara stoppar i sig godiset på en gång utan börjar skutta runt och bolla godiset framför sig. Ibland blir han så uppspelt att han till slut kolliderar med husse. Han tittar då förvånat upp – blä, närkontakt med en människa – jag skuttar vidare. Oj, vilken skön grabb Tiny är!Framtida hem:

Tiny behöver fortsätta jobba på att bli trygg bland oss människor så vi söker en familj utan barn, någon som vill fortsätta jobba med hans osäkerhet.


Inne/ Ute katt: Innekatt

Adoptionskostnad: 2500 kr

Kontaktperson: Angelica angelica@djurenschans.se